BYGLAND: Fylkesvei 304 på vestsiden av Byglandsfjorden er omkjøringsvei når riksveien må stenge. Kraftig nedbør gjør ikke forholdene enkle på den ellers skrøpelige veien.

— Det tok ganske mye lengre tid enn til vanlig å kjøre i dag. Det er en veldig smal vei og man må nesten stoppe helt opp når man møter motgående trafikk, forteller Gunn Marita Viki.

LES OGSÅ: Andre ras på samme sted

LES OGSÅ: Ble truffet av steinras: - Glad vi lever

LES OGSÅ: To biler tatt av ras i Bygland

Store vanndammer

I ettermiddag kjørte hun omkjøringsveien og dokumenterte store vanndammer som flommet over riksveien.

— Det gikk greit å kjøre, men ved den største dammen var jeg litt usikker. Jeg ventet til andre biler hadde kjørt over før jeg gjorde det, sier Viki.

Også de som bor langs veien er fortvilet.

— Det er tre-fire steder hvor vannet fosser over veien i to-tre meters bredde. Det er utrolige vannmengder som raser over veien, bde ved bebyggelsen og i naturområdene, sier Tore Njå.

Dårlig vedlikeholdt

I kveld har han kjørt langs veien.

— Dammene er ikke til fare for bilistene fordi vannet flyter på asfalten. Vannet har dratt med seg grus. Veien er elendig vedlikeholdt og sist det var omkjøringsvei her, så ble veien ødelagt i flere meters lengde. Veien ble ikke reparert etterpå og har derfor forskjøvet seg mot fjorden, forteller Njå.

— Veien er i utgangspunktet en tømmervei som det er blitt lagt asfalt på. Det er vedlikeholdsmessig ikke tatt høyde for at den skal være alternativ til riksvei 9. Det er vanskelig å møtes for personbiler, men når tømmerbiler og busser møtes, så blir det kaos, sier Njå.

Ved 19-tiden hadde regnet avtatt, men det falt fortsatt duskregn.

Politiet: - Fryktelig dårlig

Politiet håper riksvei 9 kan åpnes raskt.

— Vi sliter veldig med omkjøringsveien. Den er fryktelig dårlig, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt.

— Det renner jo vann der og det er fryktelig dårlig veistandard, fortsetter han.

Det er Statens vegvesen som har ansvar for opprydningen på riksvei 9, opplyser politiet.

Se video fra rasstedet her: