KRISTIANSAND: Det mener Hanna Venemyr (21), Dijana Bozic (21), Ida Sofie Sundtjønn (20) og Aleksandra Kello (20).

— Veldig mange gutter er utrolig fokuserte på sex når de drar ut på byen. De er skikkelig på hugget. Alt handler om å få med seg en dame hjem, sier Venemyr.

— Ja, men velger du faktisk å bli med en sånn type klokka fire på natta, så drar du ikke akkurat hjem med ham for å spille sjakk, mener Bozic.

Forstår politiet

De fire venninnene, som studerer jus på UiA, mener overstadige, berusede jenter er et vanlig syn på byen i helgene.

— Det registrerer jeg omtrent hver gang jeg er ute. Sist helg så jeg ei som satt helt alene på fortauet, hun var stupfull og helt ute av stand til å ta vare på seg selv, sier Sundtjønn (20).

De fire venninnene skjønner at politiet advarer jenter mot å drikke for mye.

— Det er ingenting som unnskylder voldtekt, absolutt ingenting. Men vi jenter kan ta en del forholdsregler som reduserer faren for at det skjer, vi har et ansvar for å passe på oss selv. Og man har jo ikke akkurat den sterkeste saken overfor politiet hvis man ikke er i stand til å huske hva som har skjedd, påpeker Sundtjønn.

— Enig. I tillegg har guttene et ansvar. De må heller ikke drikke seg så sanseløst fulle at de gjør ting de angrer på, sier Kello.

Går aldri alene

- Har dere opplevd noe ubehagelig selv?

— Ja, det er jo en del gutter som kan bli ganske pågående på byen. Ingenting veldig alvorlig, men klåing og kommentarer og sånn, sier Sundtjønn.

— Men da sier vi bare fra, så stopper det. Vi drikker aldri så mye at vi ikke vet hva vi gjør. I tillegg passer vi på hverandre, vi går aldri alene hjem fra byen, påpeker Bozic.