FOTO: ODD A. NOMEDAL

Her er status på noen av skitrekkene i Agder før helgen:

ÅSERAL (BORTELID): – I helga åpner alle fem trekkene for første gang denne sesongen, og det har begynt å gå busser hit fra forskjellige Sørlandsbyer hver lørdag. Det er 70-80cm snø og fantastiske forhold. Vi har 4,5 varmegrader i dag, varmt og nydelig, forteller daglig leder ved Bortelid Alpinsenter; Odd Tryland.

BYKLE (HOVDEN): – Forholdene er bra der det er åpent, men det er fortsatt lite snø. Alle heiser og trekk er åpne, og 22 av våre 27 løyper er åpne, også hele terrengparken og barneanlegget. Det som er stengt er to svarte løyper, en rød løype og 1,5 løype på Breive-siden. Vi har tråkket over alt, også i de stengte bakkene. Kommer det 30cm nysnø, får vi åpnet alle bakker veldig kjapt. Ellers skal det være russetreff for 350 russ på lørdag. Da blir det paralellslalom, volleyball og DJ i bunnen av bakken, melder Tom Kvinlog ved Hovden skisenter.

KRISTIANSAND (TVEIT): – Vi har hatt stengt noen dager. Det ble hardt og kinkig etter regnet, og vi måtte dekke med et teppe av snø. Vi håper å åpne igjen i morgen klokken elleve, følg med på hjemmesiden vår for oppdatering, sier Anders Hodne ved Tveit Skisenter.

ÅSERAL (EIKERAPEN): – Alle bakker er åpne og alle langrennsspor er sporet og tråkket. Til i morgen tidlig skal vi prøve å få ferdig et «big jump» for brett og ski. Temperaturen er såpass fin at vi skal få kjørt opp med tråkkemaskinen, slik at det ikke blir så isete. Ellers har vi masse snø og flotte forhold, melder Kenneth Abrahamsen, driftsleder ved Eikerapen Alpinsenter.

ÅSERAL (LJOSLAND): – Vi ser lyst på helga som alltid, med 95cm snø og flotte forhold. Alt er åpent hos oss, sier Gunvor Ljosland, daglig leder ved Ljosland skisenter.

VALLE (BROKKE): – Alle heiser og bakker er åpne på Brokke, og vi har 25km med preparerte langrennsløyper. I dag er det en flott vinterdag, og vi venter en flott weekend i fjellet med vintervær, masse snø og gode forhold, forteller Jan Wojtaszek, daglig leder ved Brokke Alpinsenter.

Les også: Lover sol i helga