VENNESLA: — Jeg sprang ut i myra etter den ene av dem. Jeg er så forbannet lei av de folka der, at jeg rakk ikke å tenke over at de var flere enn meg og egentlig ganske kraftige, humrer Simen Skarpeid.

Onsdag ettermiddag pågrep politiet to rumenere for dieseltyveri fra en av anleggsmaskinene til entreprenørselskapet Skarpeid. En tredje mann er etterlyst.

Stjal diesel

Onsdag ettermiddag etter arbeidstid skulle Simen Skarpeid bare innom anleggsplassen på Homstean, der entreprenørene lager miljøgate.

— Da jeg svingte inn sto det to typer og tappet diesel fra dumperen over på en sort tank. De fikk panikk og sprang da jeg kom. I fjor ble vi frastjålet og fikk ødelagt utstyr for mellom 100.000 og 150.000 kroner. Det er et stort problem for oss. Så jeg løp over myra der etter den ene. Den andre stakk av og ble borte for godt. Inne ved skogsveien kom det en tredje fyr i en varebil. Så da løp jeg tilbake og sperret veien med bilen min, slik at de ikke skulle få stikke av, forteller Simen Skarpeid.

”Da jeg svingte inn sto det to typer og tappet diesel fra dumperen over på en sort tank. De fikk panikk og sprang da jeg kom

Simen Skarpeid, entreprenør

Hjelp

Vel parkert på tvers av veien, ringte han etter bror og medeier Jan Halvor Skarpeid og kollega Gudmund Lunden. Og politiet.

— De to rumenerne som var igjen åpnet panseret på varebilen sin og lot som om de holdt på med noe helt annet. Så prøvde de å komme forbi sperringen. Ropte og skrek. Da min bror kom hadde de ingen mulighet til å komme fordi. Da snudde de og kjørte innover skogsveien. Men det er jo en blindvei, så der kom de ingen steds hen, forteller Simen Skarpeid.

Etter tjue minutter kom politiet. Innerst på skogsveien var det bare å plukke opp kjeltringene.

— De overga seg med en gang politiet kom, forteller Skarpeid.

Sjekker rulleblad

Operasjonsleder Hans Petter Osaland i Agder politidistrikt opplyser at politiet ble informert om tyveriet klokken 16.32. — To personer fra Romania er i politiets varetekt. Vi sjekker nå deres rulleblad og undersøker om de kan stille sikkerhet for eventuelt forelegg. Så vil våre jurister avgjøre hva som skjer videre, opplyser Osaland.

— De har jo ikke penger, bemerker Simen Skarpeid tørt. Men det var godt vi fikk tatt dem. De står og stjeler diesel mens barn og voksne passerer bare tjue meter unna. De er jo frekke som få, sier Simen Skarpeid.