KRISTIANSAND: — Er det Venstre? Så bra. Jeg skal stemme Venstre. Og brosjyre på engelsk og arabisk. Så bra det også, sier Abdulqadiz Ismail Ali fra Somalia.

Venstres sjettekandidat i Kristiansand, Eva Kvelland, blir riktig sjarmert over så hyggelige ord, og lurer på hvorfor han skal stemme Venstre.

— Fordi dere er åpne og tolerante for innvandrere, blant annet, svarer Ali.

RØDT: Rødts Eivind Werring hadde bare norske brosjyrer. FOTO: TORSTEIN ØEN Foto: Torstein Øen

Venstre er eneste parti i Kristiansand, som denne valgkampen har trykket opp brosjyrer på arabisk og engelsk. Partiet har også vært nokså alene om å ha valgstand utenfor moskeen i Festningsgaten etter fredagsbønn. Fredag var Rødts Eivind Werring også til stede, men han delte ut brosjyrer på norsk.Andrekandidat Solveig Nilsen sier det er en helt fantastisk opplevelse å dele ut brosjyrer til de mange mennene som kommer ut av moskeen.

— Ja. Folk er åpne, positive, engasjert. De spør om valget og hva vi står for, og er enormt imøtekommende – og engasjert. En helt annen stemning enn borte i Markens. Norske velgere kan jo være ganske ubehagelige når de skal klage på mye, sier de.

Kvelland fortsetter å dele ut brosjyrer. Masik Haidiri tar vennlig i mot, før det kommer:

Ja, jeg skal stemme. Jeg stemte for to år siden også. Men jeg stemmer ikke Venstre. Dessuten hjelper det ikke mer arabisk for meg. Jeg er afghaner og leser persisk.

Abdulqadiz Ismail Ali sier han er takknemlig over å være i Norge – et land med frie valg. Derfor synes han det er flott at politikere stiller opp for å snakke med innvandrere.

— Jeg tror vi har forsømt oss altfor lenge i forhold til å inkludere nye landsmenn i politisk arbeid. Alle partier bør engasjere innvandrere i arbeidet sitt. Det finnes enormt mange ressurspersoner som er engasjert og ønsker å bidra, sier Eva Kvelland.

Inne i moskeen har imamen oppfordret alle fremmøtte til å stemme ved valget mandag. Han sa at han ikke ville blande seg opp i hva de stemte, men han oppfordret dem til å bruke demokratiet.