— Hvor gammel var du på første dugnad, da du fikk bruke taperullen?

— Jeg var vel 11 år gammel og det var Ungdommens kulturmønstring. Siden har jeg vært med i kulissene der, mest med andre oppgaver enn taping. Så har det blitt andre ting også, som gummibåtfestivalen, 17. mai fester og diverse konserter, som Allsang på jordet. I år fikk jeg lysansvaret under jubileumskonserten til bygdekoret, men der fikk jeg litt betalt da. Ja, og så sto jeg på drikkepost under sykkelløpet "Og i heiane" i år.

Oppvokst med dugnad

— Hva er gøy med dugnad?

— Det er greit at noen trenger hjelpen min, men jeg liker best å styre med lys og lyd, rigge til og slikt. De fleste arrangementer er avhengig av dugnad.

— Vokste du opp med dugnad?

— Ja. Mamma var trener og lagleder i fotballgruppa. Jeg slutta med fotball i femte klasse. Nå går det i musikk. Gitar. Vi hadde et band på gang, men folk fikk tidsnød. Nå spiller jeg bare på gutterommet.

— Drømmer du om en karriere?

— Tror ikke jeg er på det nivået. Spiller egentlig bare for gøy.

Bra fritidstilbud

— Hva skal du bli?

— Ikke sikker. Har tenkt meg til USA neste år, som utvekslingsstudent. Finne ut hva jeg skal. Nå har jeg egentlig ikke peiling. Da jeg var liten tenkte jeg å spille i et band. Så ville jeg bli snekker. Vurderte å gå bygg- og anlegg, men så ble det studiespesialisering på Møglestu med tanke utlandstudier.

— Bra å være ung i Birkenes?

— Greit. Det er bra med fritidstilbud og konserter for unge.

— Hva gjør du oftest på fritiden?

— Trener på helsestudio for å holde meg i form og jeg henger sammen med venner. Må nok ta meg noen skiturer og noen dager i bakken når vi skal på hytta til vinteren. Vi har hytte mellom Hovden og Haukeli.

— Ditt beste barndomsminne?

— Husker godt da pappa og jeg skulle legge asfalt i gården. Vi løp rundt med en sånn "hoppetusse". Jeg var tre år og det var tøft å jobbe med pappa.

Dobbelt opp med ferieturer

— Ditt beste juleminne?

— Julaften hos mormor. Skikkelig koselig. Familien er samlet, vi spiser ribbe og riskrem og nissen kommer. Jeg tror nissen var bestefar, men er ikke helt sikker. Tror nissen byttet personlighet. I år vil jeg være nisse.

— Hva betyr julen for deg?

— Den koseligste tiden på året, med snø, lys, lukten av grantre og en tur i kirka.

— Hva spiser du på julaften?

— Ribbe og riskrem. Spiser ikke noe annet. Da sulter jeg heller.

— Årets julegaveønske?

— Reisekasse til gitaren når jeg skal dra til USA.

— Den beste julegaven?

— I fjor fikk jeg to sydenturer, en av mamma til Thailand og en av pappa til Kypros. En må ha noen fordeler med skilte foreldre. Dessuten liker jeg reising.