MANDAL: En 58 år gammel mann er pågrepet etter at han knivstakk en kvinne i Buen kulturhus i Mandal søndag ettermiddag.

— Vi fikk melding om en mann som gikk rundt i vestibylen på Buen kulturhus og truet med en kniv. Vedkommende skal ha kuttet møteverten i armen idet vedkommende ønsket mannen velkommen til møtet, opplyser operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt.

Mannen, som trolig er asylsøker, ble pågrepet av politiet på stedet.

- Hørte et skrik

- Jeg hørte bare et skrik, deretter kom det noen bort til meg og fortalte at en mann hadde stukket en kvinne med kniv i hånden. Jeg ringte politiet, som kom ganske fort, forteller Christine Svendsen i Buen servering til Fædrelandsvennen.

Svendsen stod 20-30 meter unna da knivepisoden fant sted.

Hendelsen skjedde i Buen kulturhus i Mandal søndag ettermiddag. Foto: Roar Greipsland

— Kvinnen ønsket mannen velkommen. Da stakk han henne i hånden, sier Svendsen.

Tok kniven fra mannen

Andre personer som befant seg i nærheten kastet seg over mannen. De tok fra ham kniven og passet på ham til politiet kom.

— Det ble en del tumulter inntil politiet ankom, opplyser operasjonsleder Solås.

— Han ble satt i en stol i et hjørne, og var relativt rolig da politiet kom, forteller Svendsen.

Knivepisoden skjedde like før et folkemøte med Rune Edvardsen. Ifølge programmet til Buen kulturhus startet folkemøtet klokken 17, mens det klokken 19 ble etterfulgt av en julekonsert med Synnøve Aanensen.

- Ubehagelig opplevelse

På sin Facebook-side skriver Rune Edvardsen følgende om hendelsen:

Rune Edvardsen. Foto: Lars Hoen

— Møtet i det nye Buen kulturhus fikk en spesiell start da en kvinne ble knivstukket i hånden etter et angrep fra en forvirret mann. Det roet seg, men var en meget ubehagelig opplevelse for kvinnen og familien.Møteverten som ble knivstukket, var engasjert av menigheten Salem som arrangerte folkemøtet sammen med Filadelfia. Menighetene leide storsalen i Buen til arrangementet.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 16.53. Mannen ble først brakt til politistasjonen i Mandal, deretter fremstilt for legevakt og brakt videre til psykiatrisk akuttenhet ved Sørlandet sykehus i Kristiansand.

- Han er innlagt på psykiatrisk. Han skulle inn på folkemøtet, men hva som var årsaken til at han stakk, vet vi ikke. Han er ikke avhørt, sier jourhavende politiadvokat Ernst Ragnar Pfaff ved Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Det er uklart når mannen, som ifølge Pfaff er utenlandsk statsborger, er i stand til å bli avhørt.

— Det blir i alle fall gjennomført avhør i løpet av uken, men når kan jeg ikke si noe om foreløpig, sier Pfaff.

- Folk var forskrekket

Offeret ble ikke alvorlig skadet, og oppsøkte legevakten for behandling av skaden.

— Hun ble brakt til legevakten etter at politiet hadde tatt med seg mannen, sier Christine Svendsen, som forteller at de ansatte på Buen kulturhus tok seg av andre gjester etter hendelsen.

— Folk var forskrekket. Det skjønner jeg godt. Vi snakket sammen både ansatte og gjester etterpå, sier hun.

Etter at kvinnen ble knivstukket, skal hun ha løpt ropende inn i salen. Mange av de som satt i den halvfulle salen, mellom 150 og 200 personer, fikk derfor med seg at det hadde skjedd noe.

Ved starten av folkemøtet opplyste arrangørene fra scenen at det hadde skjedd en truende situasjon, at politiet var kommet til stedet, og at alt var under kontroll.