KRISTIANSAND: — Politifolkene på stedet kjente til personen og stoppet bilen for kontroll. På mannen ble det funnet omkring 60 blåvalium-tabletter samt fire gram amfetamin. Ved nærmere undersøkelse av bilen fant tjenestemennene til sammen 170 gram amfetamin, opplyser etterforskningsleder ved uro- og narkotikaavsnittet, Dag Tallaksen.

Det var klokken 11.27 at mannen ble stoppet på Grim Torv . Amfetaminet har en gateverdi på mellom 50.000 kroner og 80.000 kroner.Politiet sjekket opp bilnummeret og valgte å undersøke boligen til sønnen av bileier. På adressen vest for Kristiansand sentrum, påtraff politiet to personer. Under ranssakning ble det beslaglagt omkring fire gram amfetamin og 25 blåvalium på en 22-åring. På den andre personer, en 32-åring fra Oslo, fant politiet brukerutstyr.

Tirsdag ettermiddag ba politiet om at 25-åringen blir varetektsfengslet i fire uker fordi man mener det er fare for gjentakelse. Til politiet skal mannen ha opplyst at han oppbevarte stoffet for en annen person.

Klokken 11.38 mandag formiddag, bare 11 minutter etter at 25-åringen ble stoppet, kontrollerte politiet en 37-åring bare noen hundre meter unna . Mannen kom kjørende i en bil sammen med en passasjer. Begge to ble umiddelbart mistenkt for å være påvirket av narkotika. Politiet beslagla derfor førerkortet til sjåføren.

Politiet valgte å ranssake boligene til de to mennene. I boligen til passasjeren fant politiet 30 gram amfetamin. Han innrømmer oppbevaring og bruk av til sammen 47 gram amfetamin, opplyser Tallaksen. I sjåførens bolig ble det funnet kun to gram.