KRISTIANSAND: — Vi kan ikke utelukke noe. Selvsagt kan det være en sammenheng, men det trenger absolutt ikke være det. Vi ser svært alvorlig på begge hendelsene og etterforsker for fullt, sier seksjonsleder ved etterforskningsavdelingen i Agder politidistrikt, Geir Hansen.

Mellom 02.00 og 02.30 natt til onsdag gikk den 19 år gamle hjemover fra byen. Ved Oddernes kirke ble hun oppmerksom på en syklist noe bak hende. Da hun passerte hagesenteret, reagerte hun på at han fremdeles syklet et stykke bak henne.

Da jenta gikk snarveien over plenen oppe ved Vollevannet, kjente hun to hender klemme til rundt halsen hennes. Hun ble dratt og presset i bakken. Jenta greide å rope «Nei» høyt to, tre ganger. Det ble et basketak. Både jenta og overfallsmannen rullet delvis ut i Vollevannet. Her greide jenta å få tak i mobiltelefonen sin for å ringe hjem. Da løp gjerningsmannen fra stedet.

Middels bygd

— Hun forklarer at han var mellom 20 og 25 år gammel, etnisk utenlandsk, men han snakket godt norsk. Gjerningsmannen skal ha hatt beige bukse og mørk t-skjorte. Han var middels bygd og kan ha vært mellom 180 og 185 centimeter høy med nokså kort, mørk hår, forteller Hansen, som sier politiet selvsagt ønsker tips fra vitner som kan ha sett mannen før eller etter overfallet.

Det voldelige overfallet av 19-åringen kommer tre dager etter at ei kvinne i 20-årene ble overfalt og voldtatt av to menn i Baneheia. Hun ble overfalt og dratt inn i skogen på meget brutalt vis. Det er en del likhetspunkter i hendelsene.

Offeret i Baneheia har karakterisert gjerningsmennene som etnisk utenlandske, men ikke av afrikansk opprinnelse.

- Kjempeutfordring

— Som sagt, vi kan ikke utelukke en sammenheng. Men vi må også være åpne for at det ikke er en sammenheng. Disse sakene er en kjempeutfordring for politiet – og vi prioriterer dem meget høyt, sier Geir Hansen.

Han ser likevel optimistisk på oppklaring.

— Ved voldtekter og overfall er det nesten aldri vitner til selve ugjerningen. Men noen kan se noe før ting skjer, og etter. Vi har fremdeles igjen å avhøre noen som har tipset oss. Vi har også startet modus-sjekk av personer som tidligere har begått liknende handlinger. I løpet av kort tid vil vi begynne å sjekke alibier til disse, sier Hansen.

Prøver fra klær er sendt til analyse, og svar på dette avventes. Her politiet heldige, kan de få DNA-treff.

— Vi har ikke noe gjennombrudd og ingen mistenkte. Men via tradisjonell og møysommelig etterforskning skal vi løse disse sakene, sier Geir Hansen.