KRISTIANSAND: — På julebordet bør du ha med leppestift, maskara og kanskje Q-tips. Det er greit hvis du klør eller skal fikse sminken, sier Uma Elise Skrudland.

Til hverdags må hun stille uten sminke på skolen, for der øver de på hverandre. Har hun dårlig tid synes hun også et er greit å springe ut døra uten annen sminke enn leppestift.

— Alle bør ha et utvalg av leppestifter i ulike farger. Noen sterke og andre duse, de kan forandre på mye. Har du dårlig tid hjelper det mye, synes 20-åringen.

Få hjelp

I tillegg mener hun at alle bør ha en god maskara og en riktig foundation. For å sikre rett farge bør du spørre om hjelp i butikken, og sjekke at det ser bra ut i skikkelig lys.

— Det er feil når butikker råder deg til å prøve på hånda. På shoots må vi ofte sminke hendene fordi de er røde. Prøv heller på kinnbein og håndledd, råder Skrudland.

Hvis du har funnet en foundation som passer det er det greit å bruke transparent pudder. Dersom foundationen er lyst kan du likevel bruke solpudder for å gi en friskere farge.