MILANO NESTE: I løpet av 14 dager skal Elin Kongevold være på vei til sin nye tilværelse som modell. Foto: Sondre Steen Holvik
FINALISTENE: Alle de ti jentene, som er i alderen 13-20, fikk skryt for innsatsen. Foto: Sondre Steen Holvik
FINALIST: Elin Kongevold (19) Foto: Sondre Steen Holvik
FINALIST: Åse Hageland Tønnessen (13) Foto: Sondre Steen Holvik
FINALIST: Mariel Tjørve (16) Foto: Sondre Steen Holvik
FINALIST: Stine Mari Olsen Gallefoss (18) Foto: Sondre Steen Holvik
FINALIST: Kjersti Tørressen (17) Foto: Sondre Steen Holvik
FINALIST: Emilie Engelhardt Olsen (20) Foto: Sondre Steen Holvik
FINALIST: Vibeke Kjellvoll (14) Foto: Sondre Steen Holvik
FINALIST: Tonje Granli (14) Foto: Sondre Steen Holvik
FINALIST: Stine Nygaard (16) Foto: Sondre Steen Holvik
FINALIST: Marte Köpp (14) Foto: Sondre Steen Holvik

KRISTIANSAND: — Det er helt surrealistisk for meg, jeg fatter det nesten ikke. Nå må jeg bare få fri fra jobben, for jeg må reise rett til Milano, sier Elin Kongevold til Fædrelandsvennen midt i seiersrusen etter konkurranseseieren på Hotel Ernst.

Hun har nettopp vunnet modellagent Donna Ioannous modellkonkurranse, og skal innen to uker være på plass i Milano. Det betyr adjø til jobben som skoselger.

— Hun skal rett ut i det nå, og inn i en litt mer glamorøs tilværelse, sier Donna Ioannou med et kraftig understatement.

Hard jobbing venter

MILANO NESTE: I løpet av 14 dager skal Elin Kongevold være på vei til sin nye tilværelse som modell. Foto: Sondre Steen Holvik

Nå venter runder med fotografer, møter med store motehus og hard jobbing for å bygge seg opp som internasjonal toppmodell.— Nå skal hun være i Milano i to, tre uker for testing, så skal hun få komme hjem til jul. Men i januar er det ned igjen, og jeg lover at hun raskt vil bli veldig synlig i motebladene, sier Ioannou.

Premien som følger seieren etter kåringen i kjellerlokalet på Hotel Ernst torsdag kveld, er en millionkontrakt med et modellbyrå og tolv sider i motebladet SVA.

Elin Kongevold selv var opptatt med klemmer og gratulasjoner etter seansen, hvor de ti finalistene gikk kattegangen i ulike antrekk.

— Nå må jeg bare hive meg rundt, få laget meg en god portofolio og gå på castinger. Det er i gang nå, og jeg er veldig motivert, sier hun.

Ti jenter i finalen

Før utnevnelsen vanket det skryt til alle de ti finalistene.

— Disse jentene er helt ferske, og noen har aldri gått i høyhelte sko før engang. Jeg er veldig stolt over alle, og det kan skje spennende ting for alle disse ti, sa Ioannou, før Kongevold ble utpekt som vinneren.Ifølge modellagenten har Kongevold, som hun oppdaget på Facebook, alt som trengs for å lykkes.

— Hun er vakker, og har et typisk norsk utseende med høye kinnbein, som gjør henne eksotisk. Hun har også en sterk vilje, og er ferdig med videregående, slik at hun kan starte umiddelbart, sier hun.