SONGDALEN: — Mannen ble forsøkt avhørt lørdag ettermiddag, men avhøret ble avbrutt fordi siktede skulle fremstilels for legeundersøkelse. Denne legekonsultasjonen endte med at siktede ble innlagt på sykehusets psykiatriske avdeling, opplyser lensmann Terje Pedersen i Søgne og Songdalen til Fædrelandsvennen.

— Straks han blir utskrevet fra sykehus blir han fremstilt for varetektsfengsling. Når det eventuelt kan skje, vet vi foreløpig ikke, sier lensmannen.

Han bekrefter at politiet har beslaglagt et haglgevær og et enhåndsvåpen som ikke er funksjonsdyktig. 42-åringen har ikke tillatelse til å oppbevare eller bære våpen.— Det er gjennomført en ransaking på mannens bolig, men politiet ønsker ikke å fortelle om det ble gjort ytterligere beslag som er av interesse av hensyn til etterforskningen. Vi ønsker ikke at den siktede skal sitte på sykehuset og lese hva vi eventuelt har funnet under ransakingen, og andre bevis vi sitter inne med, understreker lensmannen.

Han opplyser at det er avfyrt to skudd ved to forskjellige anledninger i nærheten av Hortemo og Nodeland ved 14-tiden lørdag. Etter at politiet rykket ut med bevæpnede mannskaper ble mannen, som kjørte rundt på en scooter, pågrepet på Tronstadveien.