STOLT: Rektor Inger Brit Torsøe var stolt over elevenes innsats. Her med syvendeklassingene Simon Augland, Mikael Jacobsen og Stig Solberg. Foto: Tore-André Baardsen
VENNSKAP: De minste elvene holdt opp egenproduserte plakater, med et utvilsomt positivt budskap. Foto: Tore-André Baardsen
FOR FULL HALS: Elevene ved Hånes skole har øvd hardt og lenge foran de to forestillingene. Det syntes. Foto: Tore-André Baardsen

KRISTIANSAND: Tittelnummeret som avslutter musikalen "Tusen gode ord" samler nemlig alle de 375 elevene til allsang på scenen i storsalen til den nybygde frikirken på Hånes.

Onsdag kveld gikk den første av to oppsetninger av stabelen, foran rundt 700–800 foreldre og annen familie. Selve musikalen er basert på elevrådets arbeid med begrepet "framsnakking", popularisert av kronprins Haakon, og handler om at gode og positive ord kan forbedre miljøet på skolen.

Rørt rektor

Forestillingen varer i en drøy time, og før siste nummer var det en rørt rektor som tok mikrofonen.

STOLT: Rektor Inger Brit Torsøe var stolt over elevenes innsats. Her med syvendeklassingene Simon Augland, Mikael Jacobsen og Stig Solberg. Foto: Tore-André Baardsen

— Jeg har helt klump i halsen nå, og jeg er veldig stolt av den gjengen jeg har her i ryggen nå, sa rektor Inger Brit Torsøe foran de 375 elevene.Overfor Fædrelandsvennen utdyper hun:

— Jeg er stolt fordi vi fikk dette til. Vi gikk inn i arbeidet med iver, og elevene har samlet sammen positive ord som ble satt inn i sangen. Jeg er også stolt fordi jeg tror dette gjør noe med skolen og samholdet. Vi er delt i to avdelinger, og dette styrker felleskapsfølelsen vår, sier hun.

Ordfører Arvid Grundekjøn var en av de inviterte gjestene, og er tydeligvis en populær mann på Hånes etter applausen å bedømme.

— Dette var helt fantastisk å se og oppleve. Kristiansands framtid er godt ivaretatt med denne gjengen, sa han til forsamlingen.

En skoledrøm

Forestillingen er satt sammen og produsert av skolens lærerkorps, mens lokale musikere spiller under fremførelsen.

— Vi hadde lenge en drøm om å samle alle skolens nesten 400 elever i en forestilling, men vi fikk først muligheten med den nye storsalen i Frikirka. Vi begynte planleggingen før sommerferien, og vi har klart dette helt uten ekstern hjelp, sier Torsøe.

Rektoren sier at inspirasjonen til temaet ble hentet fra Dvergsnes skole.

— Elevrådet på Hånes jobbet så med dette temaet for å motvirke banning og mobbing på skolen. Fire lærere jobbet videre med temaet og utviklet forestillingen, som er skrevet av Tor Thomassen, sier hun.

Overskuddet fra billettsalget deles mellom skolenes Rajshahi-aksjon og Strømmestiftelsen.