KRISTIANSAND: Det vedtok styret i Sørlandet sykehus i formiddag. Styreleder Peder Olsen slo selv an tonen da styret skulle godkjenne forslaget til konkret gjennomføring av samlingen av kreftkirurgi innen urologi i Kristiansand.

Samlingen er bestemt av direktør Jan-Roger Olsen og sykehusstyret hadde ingen innvendinger til dette da det ble orientert i forrige styremøte.

— Denne store donasjonen er et nytt element når vi skal håndtere situasjonen. Jeg er glad og ikke så lite imponert at mennesker viser så stort engasjement overfor sykehuset, sa styreleder Olsen.

Han mente giveren måtte tas på alvor. Og han sa han trenger å vite mer om hvordan en robot skal brukes, hvilke konsekvenser den vil få og ba om støtte til å sette seg grundigere inn i saken.

Det fikk han fra samtlige som tok ordet i styret.

Samtidig ble det slått fast at direktørens avgjørelse om samling av urologisk kreftkirurgi står fast inntil styret har fått en ny sak. Direktør Olsen sa at en utsettelse av saken fram til aprilmøtet i styret, ikke vil påvirke implementeringen av avgjørelsen.

— Dette er et skritt i riktig retning i forhold til åfordele funksjoner mellom Arendal og Kristiansand på en balansert måte, siervaraordfører Anders Kylland (Frp) fra Arendal som er til stede påstyremøtet på Sørlandet sykehus i Kristiansand..

Han er glad styret nå tar tak i saken, og at styret skal sepå den på nytt om en måned.

— Det var direktøren som bestemte at urologisk kreftkirurgiskulle samles i Kristiansand. Nå vil styret behandle saken, sier Kylland.