VENNESLA: — Vi nedbemannet med sju ansatte for halvannen måned siden. Det var en generell nedbemanning på grunn av manglende ordretilgang, opplyser personal- og hms-leder Einar Løvdal.

Løvdal sier de ansatte ble tatt fra tømreravdelingen.

Mandag skrev Fædrelandsvennen at det er utsendt permitteringsvarsel til nye åtte ansatte, gjeldene fra kommende tirsdag. Ledelsen i Vennesla-bedriften skylder på et tøft marked i bransjen.

Valgt etter kriterier

— Det er kjipt å si opp folk, men det er vanskelig å tjene penger, erkjenner daglig leder Hans-Olav Wetrhus. Han sier bedriften ikke så annen utvei enn oppsigelser.

- Hvordan ble de oppsagte valgt ut?

— Vi har en kriterieliste på fire punkter som vi følger. Det er kompetanse, ansiennitet, sosiale forhold og personlig dyktighet. Vi har en forholdsvis ung stab. Det er alltid vondt å måtte redusere, sier Einar Løvdal.

Det er ikke første gang Vennesla entreprenør AS (Vef) nedbemanner siden etableringen i 1992. — Det er en stund siden vi har sagt opp så mange. Sist var vel i slutten av 2008, sier Wetrhus.

- Tøffere marked

Rune Carlsen, avdelingsleder prosjekt og kalkulasjon, sier bedriften med over 90 ansatte har utfordringer i et tøffere marked.

— Markedet vi konkurrerer i er blitt tøffere. Det er færre aktører som skal ha ut jobber, det er mindre fra industrien og kommuner, sier Carlsen.

Av nåværende prosjekter er Vef i sluttfasen med Øvrebøhallen. Et arbeidslag er etablert på Loland, hvor det skal reises et frittstående bygg på Øvrebø videregående skole. Her ble grunnarbeidene forsinket med én måned som følge av Birkedal Maskin-konkursen.

I Vennesla sentrum er tømrere i sving på Wiig-gården som skal være ferdig til våren. I tillegg til en åttemannsbolig på Kvarstein, et tilbygg på Strai kjøkken, er bedriften i sluttfasen med en vindus- og fasadejobb på Tinnheia i Kristiansand.

Håper på 60 millioner-prosjekt

— Vi fikk akkurat en jobb på Evje og venter spent på svar fra et stort prosjekt i Kristiansand til over 60 millioner kroner, sier Rune Carlsen.

Hans-Olav Wetrhus hevder å ha god kontroll på selskapet.

— Vi tapte en del på salg av Markensgate 35 i fjor, men kapitalsituasjonen vår er bedre enn på lenge. Jeg vil ikke krisemaksimer, sier den daglige lederen.

Vef hadde i fjor en egenkapital på 9,9 millioner.