VENNESLA: — En stor jobb, men nå er programmet klart. Jeg er stolt over mangfoldet på de nesten 40 arrangementene, sier kulturrådgiver i kommunen Tove Linda Høgstøl.

Fra 25. oktober til 4. november vil det foregår kulturelle aktiviteter og arrangementer over hele kommunen nesten hele døgnet.

Populærkonserten

Den tradisjonelle kulturkvelden med prisutdeling i kulturhuset og den store populærkonserten til Vennesla musikkorps er som vanlig de store tingene.

I år blir Maria Haukaas Mittet og Espen Grjotheim med som hovedartister på populærkonserten.

PLATESLIPP: Venneslas egen Erlend Robstad har plateslipp og konsert under kulturuka. Foto: Foto: Andr L yning

I år mener Høgstøl det blir mange store og nokså unike arrangementer å velge i.— Operakoret i Kristiansand inviterte seg selv. Den konserten blir flott. Lindesnes Trekkspillklubb skal ha konsert i Filadelfia. Deretter spiller de i kulturhuset når dokumentarfilmen om dem vises, forteller hun.

Foredrag

To foredrag kan være verd å få med seg. Folkekjære Torgeir Bruaset kommer for å fortelle om sin serie "der ingen skulle tru at nokon kunne bu", mens fotoklubben har fått tak i globetrotter og fotograf

KOMMER: Oddgeir Bruaset er folkekj r, og kommer til Vennesla under kulturuka. Foto: arkiv

Johnny Haglund, Vi Menn-reporteren som har produsert reisereportasjer fra de underligste steder.

— Marlén Hansen er en sangperle fra Iveland. Et unikt talent. Vi har også plateslipp med Erlend Robstad og konsert med Anne Karin Kaasa. Moro er norgespremieren på James Bond-filmen. Det er lenge siden vi har hatt noe slikt, sier Høgstøl, som igjen nevner mangfoldet.

Nytt i år er malerklubbens utstilling i kulturhuset. Rotary arrangerer lyrikkveld og flere av menighetene inviterer til julemesser og gammeldags basar.