OSLO: — Jeg gir meg ikke rett før målstreken, det er ikke typisk meg, sier en kampvillig Eriksen til Fædrelandsvennen.

Hun har fulgt nøye med på nominasjonsmøtene i lokallagene i Vest-Agder KrF og registrert at hun denne uka har fått minst like stor oppslutning som motkandidaten fylkesleder Hans Fredrik Grøvan.

Etter at 14 lokallag har hatt sine møter er det sju lokallag som støtter Dagrun Eriksen, seks lokallag støtter Hans Fredrik Grøvan og ett lokallag er delt på midten.

- Kjenner meg inspirert

Ser vi på delegatfordelingen fra lokallagene gitt at alle stemmer på kandidaten som har flertall i lokallaget har Grøvan støtte blant 38 delegater. Dagrun Eriksen har 26 delegater, 33 gir flertall. Delegatene stiller ikke med bundet mandat på nominasjonsmøtet 16. november.

— Det er mye igjen av prosessen og det er en åpen prosess, sier Eriksen.

- Når jeg ser på stemmetallet og diskusjonene den siste uka kjenner jeg meg inspirert til å fortsette.

Ta igjen forspranget

- Tror du forspranget til Grøvan er mulig å hente igjen?

— Ja, det er fortsatt mulig å ta igjen forspranget, men jeg ser at det ikke blir lett. Men jeg registrerer at støtten til meg har økt, og jeg registrerer at den har økt fra runde en til runde to.Dagrun Eriksen peker på at nå skal nominasjonskomiteens virkelige arbeid startet, og de skal gjøre en vurdering.

— De er ikke bare noen mattesensorer der man setter to streker under svaret, sier Eriksen.

Nye vurderinger

- Er du avhengig av at nominasjonskomiteen setter deg på toppen av listen for å fortsette kampen?

— Det er vanskelig å vurdere, de må nå gjøre sine vurderinger. Dette har vært en svært åpen prosess, som ikke bare har vært enkel å stå i. Det gjør det heller ikke enklere at den andre kandidaten ikke vil si om han er kandidat eller ikke. Det er en faktor som spiller inn.