KRISTIANSAND: Sjiraffen, som kom til Kristiansand i 2007, skal flyttes til en engelsk park for å delta i et avlsprogram.

– I dag skal den ene hannen av sjiraffene våre, Uno, skal reise til England. Han flytter til Whipsnade Zoo. Det er en stor og fin dyrepark. Der skal han treffe noen andre sjiraffer og bli boende, og forhåpentligvis bli far til noen små sjiraffer etter hvert, forteller Rolf-Arne Ølberg, som leder dyreavdelingen i parken, til fvn.no.

En spesialtransport fra Nederland som er tilpasset sjiraffer tar oppdraget med å flytte sjiraffen. Sjiraffen tar i ettermiddag ferja til Hirtshals. Fra Danmark venter ny ferje over til sjiraffens nye hjemland.

Å flytte en sjiraff inn på tilhengeren, ble regnet som alt annet enn enkelt.

– Sjiraffer er litt sjenert og ting kan fort bli skummelt for ham. Vi håper at han gårgreit på, men det er alltid litt spennende å se på det. Det kan være at han synes det er for skummelt å gå på, og derfor har vi ganske mange timer på oss før han skal på ferja, sa Ølberg før det ble gjort forsøk på å flytte sjiraffen.

Etter flere minutters utforskning av den nye vogna, valgte Uno å gå inn i vogna.

– Det var nok litt skummelt for ham, men det gikk veldig greit. Det gikk bare ti minutter fra før han var på. Det gikk veldig greit og vi er fornøyd, sier dyrepasser Michael Jansen, til fvn.no.

Se video øverst i saken (pc) eller her (nettbrett/mobil).