KRISTIANSAND: — Jeg har i kveld siktet 30-åringen etter straffeloven paragraf 229, legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap. Siktede skal uprovosert ha stukket ned fornærmede minst tre ganger bak venstre skulder mens han satt i en sofa. Fornærmede har tre synlige kutt, sier jourhavende jurist, Leif Aleksandersen, til Fædrelandsvennen.

Brakt til sykehus

Det var natt til søndag en 52 år gammel mandalitt ble alvorlig skadet etter å ha blitt knivstukket i en leilighet i Holumsveien i Mandal.

Mannen ble fraktet til Sørlandet sykehus Kristiansand, men skal ikke være livstruende skadet. En 30 år gammel mann fra Mandal ble pågrepet og sitter i arresten i Kristiansand i påvente av avhør.

Ingen av de to er forløpig blitt formelt avhørt. Det skjer mandag. Til nå er to vitner som var i leiligheten blitt avhørt.

— Vi har hendelsesforløpet ganske klart herfra, men verken siktede eller fornærmede er formelt avhørt. Ifølge vitneavhørene skal siktede ha vært kranglevoren i forkant, sier han.

Fengslingsmøte mandag

30-åringen vil bli framstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett mandag.

— Jeg understreker at de to ikke formelt er avhørt ennå, og det kan ennå komme fram nye opplysninger, sier Aleksandersen.

30-åringen ga en foreløpig forklaring til politiet under pågripelsen, hvor han nektet straffeskyld og sa han handlet i nødverge.