HIRTSHALS: — Vi står her og venter på informasjon om hva som skjer. Kona gikk akkurat for å spørre etter hotell, sa Trond Stiland fra Sør-Audnedal til Fædrelandsvennen i søndag kveld.

Da var han, Lena Olava Stiland, og sønnen Eivind Kvelland Stiland (4) landfaste i Hirtshals. Det var takket være broren at familien fikk vite om innstilte Superspeed:

— Broren min ringte og pratet med Color Line. Og så ringte han oss, sier Stiland.Det gikk ingen ferje. På av vannskader i en styrekonsoll, kunne ikke Superspeed forlate Kristiansand. Det har sørlendingen forståelse for:

— Det er ikke mye å gjøre med det. Jeg skjønner det var været som hadde skylda. Men det ble lenge å vente, sier han.

Tidlig ute

I går formiddag var familien Stiland ute i god tid. De ønsket å rekke "tidlig-innsjekkinga" til Superspeed klokken 12.15. — Da var det ganske mange her. Det er færre nå. Og det er sikket mange som tror at ferja skal gå i kveld, sier Trond Stiland.

Han synes godt passasjerene kunne fått vite mer om det som ble to innstilte ferjeavganger - den informasjonen de fikk, måtte familien spørre etter. Nå regner han med å gå glipp av en arbeidsdag på mandag

I trygge hender

— Vi er i trygge hender og setter pris på at Color Line tar sikkerheten på alvor og ikke sender Superspeed over Skagerrak før alt er i orden om bord.

De to Mandals-ekteparene Grete og Arnfinn Åkset og Berit og Otto Kragh var slett ikke slått ut over å få førjulsturen til Danmark forlenget med ett ekstra døgn og overnatting på Skaga Hotell i Hirtshals. De er overrasket over at det store skipet ble slått ut av en bølge, men synes det er bra at skipet blir skikkelig reparert før det settes i drift igjen.

De skulle reist fra Hirtshals i går formiddag, men benyttet dagen til å besøke Nordsjømuseet.— Color Line har informert oss via SMS om problemene med Superspeed, så eneste problem nå er at de av oss som ikke er pensjonister må få varslet arbeidsgiver om at de uteblir fra jobben i dag, sier Grete Åkset.

Hun forteller at de fire har vært på førjulstur til venner sør for Ålborg og ble overrasket da de hørte at bølgen hadde slått ut Superspeed.

— Men vi tar det med godt humør alle fire, slår mandalittene fast.