Kristiansand: Påtalemyndigheten stod hardt på at loven og rettspraksis innebærer at å oppbevare en hagle uten tillatelse skal straffes med ubetinget fengsel, også ved førstegangsovertredelse. Samtidig ble det vist til at den tiltalte er straffet en rekke ganger til tross for sin unge alder, blant annet for ran, vold og vinningsforbrytelser. Tiltalte har hatt en vanskelig oppvekst. Det har skjedd positive trekk som likevel ikke var gode nok til å unngå ubetinget fengsel, hevdet påtalemyndigheten.

Lagmannsretten, med dommerne Karl-Einar Knudsen, Jan Morten Olsen og Lars Andreas Christensen, har imidlertid sett i nåde til 22-åringen, dog under betydelig tvil, som det heter i dommen. De har konkludert med at det er spesielle forhold som gjør at domfelte kan få samfunnstraff fordi det er en positiv utvikling på gang. Gutten fungerer nå mye bedre enn tidligere, han har fått en velfungerende bolig og er meget aktiv i et idrettsmiljø.

«Samlet sett fremstår siktedes livssituasjon som vesentlig endret i dag sammenlignet med situasjonen sist sommer og høst. Basert på det som her fremkommer synes det imidlertid også å være slik at siktede er utsatt, i den forstand at den svært positive utvikling ikke bare vil kunne stanses opp, men også reverseres dersom forutsetningen for denne utviklingen endres eller rokkes».

Dermed ble det samfunnstraff i 30 timer.