GRIMSTAD: Den 35 år gamle mannen kontaktet selv politiet om ettermiddagen 17. mai og fortalte at han hadde skutt en person. Kort tid etter ble han pågrepet av en politipatrulje i Grimstad og sitter nå i arresten i Arendal, foreløpig siktet for forsettlig drap.

Leif Viken, etterforskningsleder ved Grimstad politistasjon, mener de har gjerningsmannen, og sier de begynner å danne seg et bilde av hva som kan ha skjedd i leiligheten.

— Det er på det rene at det har blitt løsnet et skudd, sier han til fvn.no.

- Så det er kun ett skudd som har blitt avfyrt?

— Vi har ingen grunn til å tro at det skal ha blitt løsnet flere skudd, svarer Viken.

I avhør

Tirsdag kveld ble den drapssiktede 35-åringen avhørt av politiet. Viken opplyste like før klokken 23 at avhøret pågikk fremdeles. To vitner har også blitt avhørt.

Politiet har også foreløpig avsluttet en rundspørring i nabolaget, men oppfordrer personer som sitter på informasjon til å ta kontakt.

- Vi er interessert i informasjon fra publikum for å kunne danne oss et bedre bilde av hendelsesforløpet, sier Viken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TATT UT AV LEILIGHETEN: Båren med den drepte ble klokken 20.15 tatt ut fra leiligheten mannen ble funnet i. (Foto: Ernest Boswarva) Foto: Ernest Boswarva

Både den siktede og den drepte er hjemmehørende i Grimstad.

Full utrykning

Meldingen om drapet kom inn til politiet klokken 15.14. — Vi kjørte full utrykning med ambulanse og politi til den oppgitte adressen. Der fant vi en person skutt. Han var død, sier operasjonsleder Per Lauvnes i Agder politidistrikt.

- Sa den mistenkte noe om hvorfor han hadde skutt personen?

— Jeg kommer ikke inn på den mistenkte, svarer Lauvnes.

Mannen kjørte selv til Grimstad politistasjon, hvor han kom i kontakt med operasjonssentralen via callinganlegget. Til operasjonslederen fortalte mannen at han hadde skutt en person på en adresse i Grimstad sentrum.

Ifølge kriminalsjef Arne Pedersen ved Agder politidistrikt skjedde drapet om lag klokken 15. - Vi har hånd om våpenet, opplyser Arne Pedersen.

Preget av hendelsen

Både den siktede mannen og den drepte er i 30-årene, opplyser jourhavende jurist Julie Møller Digre ved Agder politidistrikt. Den drapssiktede skal ha vært i dårlig forfatning da han meldte seg, og er preget av hendelsen.

— Vi forsøker nå å gjøre et avhør av den siktede. Hvis det ikke går, vil avhør bli gjort i morgen, sa Møller Digre til fvn.no tirsdag kveld.

Hun opplyser videre at politiet fikk inn en melding om skudd på samme adresse, omtrent samtidig som den siktede meldte seg. Politiet arbeidet tirsdag kveld fremdeles med å varsle den dreptes pårørende.

Tekniske undersøkelser

Politiet har siden drapsmeldingen kom inn etterforsket saken.

— Det ble iverksatt teknisk og taktisk etterforskning som fortsatte utover ettermiddagen, sier operasjonsleder Lauvnes.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ÅSTEDET: Mannen ble funnet død i en leilighet i dette bygget i Grimstad sentrum. (Foto: Tor Erik Schrøder) Foto: Tor Erik Schrøder

Om lag klokken 20.15 ble avdøde tatt ut av leiligheten av politiets krimteknikerne og agent fra begravelsesbyrået. Kriminalteknikere jobbet inne i bygget i om lag 15 minutter etter at avdøde var hentet. Deretter ble sperringen rundt huset fjernet.

Ifølge politiadvokat Møller Digre tilhører leiligheten den siktede.

Var sykemeldt

Arbeidsgiveren til den drapssiktede 35-åringen sier til fvn.no at mannen var sykemeldt fra jobben ut mai.

— Han har vært litt til og fra på jobb i det siste, og har vært sykemeldt en måneds tid, sier arbeidsgiveren, som var i kontakt med den drapssiktede like før helgen.

— Han var i fin form da, sier arbeidsgiveren.

Etter det fvn.no kjenner til, sto siktedes bil registrert på arbeidsgiveren. Det var denne bilen mannen kjørte til Grimstad politistasjon for å melde fra om drapet. Bilen var hans, men arbeidsgiveren skal ha hjulpet ham med å kjøpe den.

Naboer i huset forteller til fvn.no at det har vært stille i leilighetskomplekset tirsdag. Det er ikke hørt skudd eller andre unormale lyder. Den drapssiktede mannen omtales som en stillfaren person.