BERGEN: Videregående elever fra hele Norge var i går samlet i Bergen for å ta rede på hvem som best har løst utfordringer rundt fremtidens energiløsninger.

Konkurransen er et samarbeid mellom Statoil og fire regionale vitensentre i Norge; VilVite i Bergen, Norsk Teknisk Museum i Oslo, Vitensenteret i Trondheim og Nordnorsk vitensenter i Tromsø. Konkurransen er landsdekkende – og innen realfag, for elever i videregående skole, allmennfaglig studieretning.

Elevene får i oppgave å løse oppgaver i kjemi og fysikk, enten alene eller i grupper. I år var det fremtidens energiløsninger som var temaet, da med et spesielt fokus på bioenergi og hydrogen som drivstoff. Det var en oppgave som viste seg gunstige for elevene fra Sørlandet som stakk med Statoilprisen.

Sørlandet vant

I år var det Kristian Lans Syvertsen, Ottar Sandvik Aas og Einar Johan Ruud fra Mandal videregående skole og Christopher Storm Larsen fra Kristiansand katedralskole Gimle som ble kåret til vinnere av Statoils realfagspris.

Christopher Storm Larsen syntes oppgavene de fikk inspirerte til full innsats:

– Rett nok begynte jeg sent på besvarelsen, og noen skippertak ble det mot slutten. Men når jeg først skriver om noe som engasjerer, kan jeg raskt fylle flere sider, sier Storm Larsen i en pressemelding.

Han hadde i utgangspunktet blinket ut medisin som fremtidig yrke, men ettergå er han imidlertid åpen for andre muligheter.

Målet med Statoils realfagspris er å stimulere ungdommers interesse for realfag, og konkurransen er en del av Statoils Morgendagens Helter-satsning.

De to beste besvarelsene premieres med et stipend på 15.000 kroner, og en helikoptertur med besøk på en av Statoils installasjoner i Nordsjøen.