KRISTIANSAND: — Dette får ikke kjempedramatiske konsekvenser. Togene som kommer østfra stopper i Vennesla, også kjører vi passasjerene videre i buss. Tog som kommer vestfra stopper på Nodeland, forteller strekningsleder for NSB på Sørlandsbenen, Dag Brekkan, til fvn.no.

Han opplyser at det er usikkert hvor lang tid det vil ta før Kristiansand stasjon kan åpnes igjen, men påpeker at trafikken på resten av Sørlandsbanen går som normalt.

— Vi har ikke lov til å kjøre før Jerbanevarket har sjekket sporet. Vi håper å få i gang togtrafikken fra Kristiansand så fort som mulig, påpeker Brekkan.

— Hva med de som skal ta tog fra Kristiansand?

— De som skal ta tog fra Kristiansand møter bare opp på stasjonen, så vil de bli tatt hånd om. De som skal til Stavanger blir busset til Nodeland. De som skal til Oslo blir kjørt til Vennesla, sier Brekkan.

Udramatisk hendelse

Det var like over klokken fire natt til i dag avsporingen skjedde. Toget på vei fra Oslo til Stavanger hadde lav fart på vei inn til stasjonen da ulykken skjedde, og det var kun lokomotivet og to vogner rett bak uten passasjerer som sporet av, skriver Dagbladet.no.

– I likhet med avsporingen ved Oslo Sentralstasjon i påsken, har vi fått dette rapportert som en udramatisk hendelse. Vi vet ennå ikke hva som er årsaken, sier NSBs informasjonssjef Preben Colstrup.

Operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Bård Austad, opplyser at de også fikk melding om togavsporingen.

— Det er to vogner har som sporet av i en sporveksel like under broa på Vesterveien. Detaljene rundt det som har skjedd har vi ikke fått enda, sier Bakken, til fvn.no.

170 passasjerer

Både NSB, Jernbaneverket og politiet opplyser at ingen personer ble skadd.

Det var 170 passasjerer på toget. Det ble en del materielle skader og avsporingen vil få konsekvenser for togtrafikken begge veier. Passasjerene ble ved 5.30-tiden mandag morgen fraktet videre med buss mot Stavanger.

Havarikommisjonen for transport skal varsles om avsporingen.