Børge elsket jobben sin. I politiet var han der han aller helst ville være. Han var operativ til tusen, dedikert til fingerspissene, hadde solid politifaglig kompetanse og var høyt respektert som menneske og polititjenestemann. Børge var hel ved!

Nå er han borte — for Børge døde torsdag i forrige uke i det han utførte sin tjeneste for å gjøre din og min hverdag tryggere. Børge ble født 16 feb 1962 og vokste opp på Fanahammeren ved Bergen som nr. 2 av 4 søsken. Her fikk han gode barne og ungdomsår full av aktivitet sammen med søsken og mange gode kamerater. Det gikk i korps, langrenn, slalom, turn, fotball og særlig kajakk hvor han også konkurrerte utenlands. Dere nærmeste kan fortelle om Børge som en glad tjuagutt full av innfall og morsomme ideer. Som da han demonterte fremhjulet på en sykkel, festet denne på en håndskjøvet gressklipper i et forsøk på. å gjøre plenklippingen enklere, eller da han og noen kamerater i 10-årsalderen alene og på eget initiativ dro rundt og underholdt med sang på aldershjem i området. Resultatet ble glade beboere på aldershjem og like lang gressplen på Fanahammeren.

Etter militærtjeneste i Nord-Norge ble Børge uteksaminert fra politihøgskolen i -84. Så i -85 møttes Børge og du Tone ved felles tjeneste på Sentrum politistasjon i Oslo. Dette førte til bryllup i Oddernes kirke her i Kristiansand, og etter et par år i Oslo-området gikk ferden til huset i Birkeland i -88 hvor dere fikk tre flotte barn, og har bodd siden.

Når vi snakker om Børge kommer vi ikke utenom trening, sport og idrett.

Han var lommekjent i skiløypene rundt Topdalsheiene, vektrommet i kjelleren hjemme var besterommet, hvor også boksesekken fikk gjennomgå, mens Bruce Springsteen var på full guffe. Børge løp Oslo maraton 10 ganger, og mye mer kunne vært nevnt.

Med sedvanlig dedikasjon begynte Børge med Taekwon-Do i godt voksen alder og oppnådde svart belte da han var over 40. Her dro han med seg barna, og dere to eldste fikk svart belte bare et halvt år etter han. Det hadde nok vært tungt å svelge hvis dere klarte det først!

Og dere nærmeste har tegnet et bilde for meg av Børge som en kreativ, initiativrik, handlekraftig og intelligent mann, samtidig som han var leken og full av spillopper. Han kunne være bestemt men med en utpreget rettferdighetssans. Han var opptatt av å ikke se problemer, men løsninger.

Interesse for og kunnskap om musikk og film var en lidenskap. Han hadde alltid en bok foran seg, og mange har også opplevd å få en limeric om seg selv, skrevet av Børge.

Når det gjelder praktiske evner hadde Børge minst 10 tommeltotter da du, Tone møtte Børge i -85— Det endret seg, for han hadde mange prosjekter hjemme — hele tiden, og han satte opp kjøkken, og snekret trapp og ordnet alt i huset med sine praktiske evner. Han var riktignok ikke fullt så ivrig når det kom til vedlikehold — da heller et nytt prosjekt!

Dere har kalt Børge noe så sjeldent som en sjenert Bergenser. Nei, han var kanskje ikke så glad i small-talk, men når han ble kjent med folk var han den som så mange her i dag kjenner: Sosial og pratsom med meninger og engasjement.

For det sies at mennesket er en øy, men det går bruer i mellom. Det gikk mange bruer ut fra Børge. Bekjentskapskresten var stor og "alle" i politiet visste hvem Børge var. Hans evne til å huske navn og ansikter på alle han hadde møtt er det mange som vil nikke gjenkjennende til.

Vi må også nevne Børges glede over sol og sommer og dere fikk mange flotte turer til Grand Kanari. Om 16 dager skulle turen gå til Florida med påfølgende cruise i Caribien. Børge gledet seg veldig til dette og var i full gang med ulike forberedelser. Dere drar på tur — men det blir uten Børge.

Og vi som står rundt dere nærmeste er fryktelig lei oss for at dere må gå videre uten Børge.

Kjære Erik, Tine og Hanne: Pappa var veldig stolt av og glade i dere 3. Han var der, han hjalp med alt, han stilte opp, og kjørte gjerne langt en sen kveld for å hente dere. Han prøvde seg en gang på å forklare de gode skolekarakterene deres med hans gode gener. Jo, han hadde store allmennkunnskaper. Han sa om seg selv at: "jeg kan alt som ikke er verdt å vite". Gen-teorien falt likevel til jorden i samme sekund som hans gamle karakterark ble funnet og hengt opp på kjøleskapet hjemme — for det var visst ikke all verden.

Dere forteller om et gjensidig - veldig godt forhold mellom dere og pappa.

Og jeg vet at også dere var veldig stolte og glade i han, han var en fantastisk far, vi kunne ikke hatt en bedre far sier dere.

Hans minne vil alltid leve videre i dere.

Kjære Tone, vi føler så med deg i dag. Børge var din kjære mann og aller beste venn. Dere skapte alt sammen og dere fikk tre flotte barn. 25 gode år fikk dere. Vi skulle så inderlig ønsket at det ikke var slutt — ikke nå — ikke på denne måten. Uroen som politiektepar - har vært der, og for 10 år siden, Tone, mistet du nesten livet i tjeneste. Den hendelsen har satt sine spor. Noen år senere var dere i Stavanger — og ikke langt fra domkirkeplassen hadde dere to en liten privat minnestund for en fallen kollega - 6 år senere er vi her — frykten og marerittet har blitt til virkelighet. Det er så trist og meningsløst — og vi - vi kan bare ane smerten i tapet, og dybden i sorgen og savnet etter Børge.

Sammen lyser vi fred over Børge Ivarsen sitt minne.