KRISTIANSAND: — Det er feil i en router på Fagerborg i Oslo. Denne routeren styrer mye av den nasjonale nett-trafikken. Vi snakker en alvorlig programfeil som inntraff søndag morgen klokken 06.00 , forteller pressevakten i Telenor, Jørn Bremtun til Fædrelandsvennen.

I hele ettermiddag har alle tilgjengelige ressurser vært satt inn for å rette feilen, uten at man har lykkes ennå. Det siste nå er at feilen ventes rettet innen klokka 21.00. Bankenes Betalingssentral (BBS) er den største Telenor-kunden som er rammet av feilen. Dermed er det problemer med store deler av det norske betalingsterminal-nettet. På sentralbordet til BBS forteller en automatstemme om at en alvorlig feil hos Telenor gjør det unormalt vanskelig å bruke for eksempel betalingskort.

På Sørlandet var det allerede lørdag ettermiddag problemer med datatrafikk. Ved flere butikker i Sørlandsparken var det problemer med å bruke kort - og flere steder meldes det om dårlig internettilkobling. Om dette skyldes feilen hos Telenor, er uklart.