FARSUND: – De gjorde en formidabel innsats, særlig i forhold til alderen og det man kunne forventet av dem. Her klarte en åtte år gammel gutt å dra kvinnen til land, samtidig som begge fikk varslet om hendelsen, sier politibetjent Lasse Moe, som var på stedet under redningsaksjonen.

Mandag etter middag oppdaget brødrene Justin og Marvin Thomas at en eldre kvinne lå urølig i Dåreidvannet. Brødrene kjente 88 år gamle Borghild Pedersen godt fra eget nabolag på Dåreid i Farsund

– Hun lå i vannet, og rørte seg ikke. Jeg vet ikke hva som hadde skjedd, sier storebror Justin.

– Jeg sa hallo, men hun kom ikke opp da heller. Vi var ikke redde, mer overrasket, sier Marvin

Tilkalte Hjelp

Brødrene fikk dratt kvinnen på land og videre tilkalt en voksen slektning av kvinnen, som straks startet livredning. I mellomtiden syklet Justin Thomas det kan kunne for å tilkalle flere til stedet. Et Sea King-helikopter fraktet 88-åringen til Stavanger Universitetssykehus, hvor hun dessverre døde senere.

Viktig innsats

Fartøyssjefen som ledet helikopteret fra 330-skvadronen på Sola under redningsaksjonen storroser også guttene:

– Det er helt fantastisk at de greide det. Førsteinnsatsen fra folk rundt er den aller viktigste. Det er den som redder liv, i tillegg til å ringe nødnummeret. Og hadde ikke guttene vært der, ville hun druknet der og da, sier Tornes.

– Men det er tragisk at det gikk som det gikk, legger han til.

Les mer om guttenes innsats i dagens papirutgave av Fædrelandsvennen