OSLO: Det ble klart på et møte i kommunal— og regionaldepartementet i dag.

— Dette er noe de må avklare lokalt, men hvis det blir folkeavstemning vil det være helt umulig å få til en sammenslåing innen 2011, sier statssekretær Dag-Henrik Sandbakken.

En gruppe fra Aust- og Vest-Agder var i dag i møte med kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete for å få svar på ulike spørsmål i forbindelse med fylkessammenslåingen. Blant annet lurte de på om Agder kommer til å miste en stortingsrepresentant dersom man slår seg sammen, dessuten lurte de på hva som skjer med den økonomiske gevinsten av å slå seg sammen. Det ble klart at det nye fylket får beholde pengene, men Navarsete kunne ikke gi noe klart svar på hva som skjer på Agderbenken.

— Det er ikke noe automatikk i at de mister en stortingsrepresentant, men dette kan vi ikke gi noe klart svar på nå, sier Navarsete.

Delegasjonen drøftet også spørsmål om lokalisering av fylkesmann og NAV med statsråden. Dette fikk de ikke svar på. De diskuterte dessuten mulighetene for en folkeavstemning.

Navarsete er positiv til en sammenslåing av fylkene.

— Det er et spennende initiativ som kommer nedenfra. Det er viktig med god lokal forankring, og så vil vi være en konstruktiv samarbeidspart, sier hun.

Representantene følte ikke de gikk fra statsråden med så mange flere svar.

— Jeg synes ikke vi fikk svar på alt vi lurte på, sier Laila Øygarden etter møtet.