AGDER: Fredag er lille julaften og det er ventet mye trafikk påsørlandsveiene av stressede bilister som skal hjem til jul. Utrykningspolitiet(UP) kommer ikke til å sette opp ekstra bemanning denne dagen.

– Vi kommer ikke til å ha ekstra bemanning, men det er som en vanligfredag så vi kommer likevel til å være godt bemanna, opplyser distriktslederfor UP i Agder-fylkene og Rogaland, Øystein Krogstad til fvn.no.

Rolig desember

Så langt i vinter har sørlandsbilistene stort sett oppført seggreit.

– Det har sånn sett vært en fin desembermåned, så vi har sålangt ikke merket noen oppgang i fartssyndere, sier Krogstad som tror og håper bilistenehar roet seg bak rattet vinterstid.

Rekker ribba uansett

– Ikke kjør som tullebukker for å komme fem minutter raskere til juleribba.

Han har klare råd til stressede julebilister som skal hjem tiljul.

– Ikke kjør som tullebukker for å komme fem minutter raskere til juleribba. Jeg håper inderlig at folk tenker at fem eller ti minutter fraeller til, spiller ingen rolle.

Isfrie veier

Fredag er det ventet plussgrader over store deler av Agder og defleste sørlandsveiene vil da være fri for snø og slaps.

Veitrafikksentralen (VTS) melder torsdag kveld om våte, men barehovedveier på Sørlandet. I Setesdal er det mer isdekke, men ikke mer krevendeforhold enn til vanlig.

– Vi har ikke fått inn noen spesielle meldinger ellerhenvendelser fra veiene på Sørlandet nå i kveld, opplyser vaktoperatør ved VTStil fvn.no.