KRISTIANSAND: — Vi ser meget alvorlig på det som foregikk, men har foreløpig ikke politianmeldt forholdet. Det er klart faren for skader er store når slikt skjer innendørs, sier rektor Rune Heggdal.

GYMSALEN OGSÅ

Etter nyttår har det vært flere alvorlige episoder med fyrverkeri på Oddemarka skole på Lund. For noen dager siden ble det sendt fyrverkeri inn i gymsalen, mens en rekke elever var inne i salen. I tillegg har det vært noen mindre hendelser.

— Dette sto andre elever bak enn 14-åringen som ble tatt i går, sier rektor.

Heller ikke de andre forholdene er politianmeldt, og rektor vil nå vurdere en endret praksis.

— Kunne den siste hendelsen vært unngått hvis dere hadde anmeldt den første?

— Vi må snakke sammen grundig mandag. Vi er nødt til å reagere strengt, og kanskje er det riktig å politianmelde alle slike forhold. Det er jo alvorlige hendelser – som må ta slutt, sier Rune Heggdal.

Rektor mener det er nødvendig med en streng reaksjon for å hindre at noen tror de kan gjøre som de vil. Rektor sier skolen må ta grep raskt – for at ikke alvorlige ordensproblemer skal få grobunn.

— Utvisning kan også bli aktuelt, sier han

HENTET AV MOR

  • Vi har ikke hatt store problemer med orden på Oddemarka. Ved hvert nyttårsskifte er det noe bruk av fyrverkeri, men aldri inne før. Og med ulike mellomrom strever vi med noen som ikke oppfører seg som de skal, sier Rune Heggdal.

I løpet av få dager vil skolen sende brev til alle foreldre. De vil få informasjon om det som er skjedd, samt bli oppfordret til å sjekke hva ungene tar med seg på skolen.

14-åringen som fyrte av i går ble tatt med av politiet, som kom til stedet. Han ble kjørt til barnevernsvakta, hvor hans mor senere hentet ham. Det opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt Frank Solås.