MANDAL : – Jeg har hatt et møte med dem der de opplyste at de nå har tatt av seg jakkemerkene som indikerer et samarbeid med Hells Angeles (HA). Det gjorde de etter press fra oss, politiet og media, sier ordfører Alf G. Møll til fvn.no.

Det synes han er svært positivt. Nylig vedtok bystyret i byen en resolusjon mot mc-kriminalitet, noe som var et direkte resultat av at Aviators i Mandal hadde innledet et samarbeid med Hells Angeles. Meningen var nå at kommunen og politiet skulle lage en handlingsplan for å få stanset klubbens virksomhet i Mandal.

– Det blir jo ikke lenger nødvendig, sier Møll.

Politioverbetjent Leif Vagle, som leder arbeidet mot organisert kriminalitet i Agder, synes det er gledelig at Aviators gir opp HA-samarbeidet. – Det viser at press fra kommunene gir resultater, sier han.

Han sier at et HA-samarbeid ikke nødvendigvis betyr kriminell virksomhet. – Det er mer at HA ønsker fotfeste rundt om i landet for å hindre andre konkurrerende mc-klubber å etablere seg. Men det er all grunn til å ta slikt på alvor i kampen mot kriminalitet, sier han.