KRISTIANSAND: — Vi har bedt kommunerevisjonen om å forberede en egen sak på Shalam. Vi må få alle kort på bordet og snu hver stein. Det tror jeg alle parter er tjent med, sier leder for kontrollutvalget, Vidar Kleppe (Demokratene).

— Uforsvarlig saksbehandling

Den kristne omsorgsstiftelsen Shalam har bedt om en granskning av det de mener er uforsvarlig saksbehandling, dobbeltroller og brudd på anbudsregler i helse- og sosialetaten i Kristiansand kommune. Nå skal kommunerevisjon gå gjennom alle fakta i saken, for å avklare om det er hold i påstandene.

— Saken vil nå bli kartlagt fra a til å, sier Kleppe.

Føler seg boikottet

Bakgrunnen for striden er Kristiansand kommunes reduserte bruk av behandlingsplasser ved stiftelsen, noe som har gjort at Shalam føler seg boikottet. Helse- og omsorgsdirektør Lars Dahlen har gjentatte ganger uttalt at det kun er faglige grunner til at færre brukere har blitt sendt til stiftelsen.

Shalam har også reagert på at 14 permitterte ansatte ble nektet dagpenger av Nav med samme begrunnelse som kommunen brukte i en epost om å slutte å bruke stiftelsen. Eposten ble senere trukket. Stiftelsen har formulert fem spørsmål som ble sendt til kontrollutvalget, som nå altså har bestemt at saksforholdet skal granskes.