MANDAL: Klokken 14 torsdag ettermiddag avsluttet politiet avhøret av 23-åringen.

— Det foreligger ingen erkjennelse etter siktelsen, som er grovt tyveri. Vi jobber nå videre ut fra at han mener han ikke har noe med det å gjøre. Vi ønsker å finne hundene og vil undersøke adresser som kan være aktuelle, sier politiadvokat Hellek Rue i Agder politidistrikt.

Politiet har foreløpig ingen spor etter hvor hundene kan være. I formiddag undersøkte politiet 23-åringens bopel, uten å finne spor som tydet på at hundene hadde vært der.

Brøt seg inn hos kennel

Innbruddet hos kennelklubben skjedde mellom klokken 24 og 08 natt til torsdag. Tyvene skal ikke ha brutt opp selve hundegården, men tatt seg inn i bygningen på en annen måte.

— Jeg ønsker ikke å si noe detaljert om hvordan de tok seg inn. Han er siktet for grovt tyveri, på bakgrunn av at det er forsert hindringer for å få tilgang til hundene, sier Rue.

De to hundene har holdt til hos kennelen siden de angrep en familie i Mandal i sommer. Politiet har vedtatt at hundene skal avlives, men hundeeieren har anket avgjørelsen flere ganger. Etter å ha tapt i siste ankeinstans gikk 23-åringen til sivil sak mot Politidirektoratet. I påvente av rettssaken fikk han innvilget en utsettelse av avlivningen, under forutsetningen av at han betalte kenneloppholdet selv.

I dag utløp fristen for å betale 39.000 kroner i foreløpige kostnader. Dersom han ikke betalte ville politiet hatt anledning til å iverksette avlivningen.

Blir sittende

Politiet har foreløpig ikke tatt stilling til om 23-åringen skal fremstilles for varetektsfengsling.

— Han blir sittende her inntil videre, så får vi ta en vurdering etter hvert. Vi har ikke vurdert verken det ene eller andre foreløpig, sier Rue.

Rue legger til at politiet er svært interessert i tips fra personer som vet noe om innbruddet eller hvor hundene kan befinne seg.