KRISTIANSAND: Geomatikk IKT utførte omtakseringen av byens eiendommer. Nå krever firmaet flere millioner kroner mer av Kristiansand kommune enn det kommunen mener den skal betale for oppdraget, etter det Fædrelandsvennen erfarer.

Partene er uenige om hva som er innenfor og utenfor kontraktene de i sin tid inngikk.

— Jeg vil ikke si beløp. Men det er et betydelig beløp vi strides om. Vi har et godt forhold til kommunen, men vi blir ikke enige om sluttoppgjør. Da er det greit å bruke retten. Vi må få inn en tredjepart, sier daglig leder i Geomatikk IKT, Knut Bratsberg.

Rådmannen i Kristiansand, Tor Sommerseth, orienterte politikerne i kommunalutvalget om stevningen tirsdag. Han sier politikerne ikke er orientert om noe beløp ennå. Derfor ønsker han ikke å meddele det i pressen heller.

— Geomatikk IKT mener noen oppgaver ble mer omfattende enn avtalt, og det vil de ha ekstra betalt for, mens vi mener dette er innenfor den opprinnelige kontrakten. Slik er det, sier rådmannen.

Bratsberg sier det er ganske vanlig med uenigheter om sluttoppgjør etter så store arbeidskontrakter som den i Kristiansand, men mer uvanlig at det ender med stevning i retten.

Omtakseringen av byens rundt 30.000 eiendommer var en svær affære. Geomatikk IKT var også engasjert i arbeid med å oppdatere matrikkelen og byggesaksarkivet i Kristiansand. Totalt bevilget bystyret rundt 30 millioner kroner til prosjektet.