Kristiansand: 7. september i fjor var mannen like over midnatt på vei inn i Baneheiatunnelen i retning øst. Da kjørte han bil, og da kjørte han i 78 kilometer i timen der fartsgrensa er 60 kilometer.

En drøy måned senere var mannen igjen ute på veien. Da kom han om kvelden 18. oktober til Hodne sør for Evje og Hornnes. Der kjørte han forbi fotoboksen i en hastighet på 91 kilometer i timen, hvor fartsgrensen er 80 kilometer.

I retten ba mannen om å slippe fengselsstraff. Ifølge tilståelsesdommen fra tingrettsdommer Thom Arne Hellerslia har mannen sonet i fengsel før, og dette var en tung belastning for ham. Men retten viste ingen nåde.

— Siktede har under ett år etter en betinget dom avsagt i 2008, som blant annet gjaldt kjøring uten førerkort, igjen foretatt slik kjøring. Det vitner om manglende respekt for vegtrafikkloven, heter det i dommen. Der vises det også til at mannen ikke har førerkort fordi han er dømt for promillekjøring, og at han flere ganger er dømt for kjøring uten å ha lov til det.

Retten fant at passende straff var fengsel i 30 dager, derav 16 dager betinget.