TVEDESTRAND: — Min klient har erkjent de faktiske forhold, men han mener at handlingen ikke bærer preg av planlegging og dermed avviser han denne utvidelsen av siktelsen, sier 34-åringens forsvarer, advokat Stian Kristensen til fvn.no.

— Ut fra det den siktede 34-åringen forklarte i avhøret vi hadde med ham mandag kveld, ble det besluttet å utvide siktelsen fra forsettlig drap til overlagt drap, sier politiadvokat Geir Magne Søfteland. Han presenterte den utvidede siktelsen for Aust-Agder tingrett like over klokka 13 da retten skulle ta standpunkt til politiets krav om varetektsfengsling.

I Aust-Agder tingrett ba politiadvokat Søfteland om at 34-åringen skal varetektsfengsles i åtte uker. De to første ukene krevde politiet full isolasjon, og at han i fire uker skal ha brev- og besøksforbud og ikke ha anledning til å høre radio, se TV eller lese aviser. Dette begrunnes fra politiet side av hensyn til etterforskningen.

LES OGSÅ: Tilstår drapet

Påtalemyndigheten vil under fengslingsmøtet tirsdag ettermiddag begjære 34-åringen varetektsfengslet for åtte uker, med to uker full isolasjon på grunn av fare for bevisforspillelse.

Politiet venter å få de første resultatene av obduksjonen av den drepte kvinnen i løpet av tirsdag. Kvinnen ble påført slagskader før hun døde, og politiet har funnet det de tror kan ha blitt brukt som drapsvåpen.

Drapssaken startet med at politiet søndag kveld fikk melding om et mindre branntilløp i et hus ved Holt Camping, om lag tre kilometer vest for Tvedestrand sentrum. Da politiet rykket ut, fant de kvinnen død i leiligheten. Politiadvokaten vil ikke kommentere hvorvidt branntilløpet kan knyttes til drapet.

Søndag kveld pågrep politiet også en 18-åring, som er siktet for medvirkning til forsettlig drap. Søfteland har foreløpig ikke tatt stilling til hvilken betydning den utvide siktelsen mot 34-åringen får for 18-åringen.