MANDAL: — Tiltalte utøvde alvorlig vold mot fornærmede over lengre tid. Hun var åpenbart svært redd da hun rømte fra boligen, skriver retten som mener det ikke er vanskelig å forestille seg at hun må ha opplevd svært alvorlig frykt den siste tiden hun levde.

Det var natt til 20. mars i år har drapet skjedde på parkeringsplassen Hollekleiv like øst for Mandal sentrum. Paret hadde vært ute på byen i Mandal. I retten kom det fram at det hadde vært dårlig stemning mellom de to gjennom kvelden.

Hjemme hos Jensen, som hadde bolig like ved parkeringsplassen, oppstod det krangel. Ifølge tiltalte skal det ha vært på grunn av en mobil Jensen beskyldte en kamerat av ham å ha tatt. Dessuten var de uenige i hvordan en hund tiltalte eide skulle fostres. Mens han var på do, rømte Jensen boligen og ringte politiet. Her sa hun at hun fryktet å bli drept av 25-åringen.

Tror ikke på tiltalte

Tiltalte forklarte i retten at han tok en kniv som lå ved utgangsdøra da han løp etter henne. Intensjonen med denne sier han var å bruke den på hunden for å markere at den tilhørte ham. Videre sa han at han nærmest ble angrepet av Jensen på parkeringsplassen, og at han ikke hadde tenkt å bruke kniven.

Det tror ikke retten på. «Snarere tvert i mot er det åpenbart at fornærmede prøvde å rømme fra tiltalte da hun stakk fra boligen. Det var tiltalte som løp etter henne. Tiltaltes mishandling av fornærmede fortsatte videre helt frem til politiet ankom stedet», skriver retten.

Videre skriver retten at skadene var store og åpenbare, og at tiltalte var klar over at han påførte Jensen de skadene hun fikk. Altså at han gjorde det med viten og vilje.

Retten mener også at tiltalte hadde god anledning til å roe seg ned, men at han selv valgte å fortsette voldsutøvelsen.

Blir trolig anket

Han ble også funnet skyldig i å ha brukt vold mot henne tidligere.

I tillegg til fengsel er han dømt til å betale Thislands sønn 550.000 kroner i oppreisning og erstatning. Mor til Jensen, Jorun Thisland, skal ha erstatning og oppreisning på 242.000 kroner.

Straffen er ett år mildere enn aktors påstand, som lød på 16 års fengsel. 25-åringens forsvarer, Sigurd Klomsæt, har allerede varslet at dommen trolig vil bli anket.