ARENDAL: Den siktede serberen, som er 28 år, blir fremstilt i Aust-Agder tingrett onsdag med krav om forlenget varetekt. Han er nå siktet for å ha stjålet kobber for 400.000 kroner fra YIT AS i Arendal 1. september.

Samtidig mener politiet at han også var med på tyveri av verktøy for 400.000 kroner og kobber for 2,1 millioner i Arendal samme natt. Disse to forholdene nekter mannen for, opplyser politiadvokat Leif Aleksandersen til fvn.no.

28-åringen erkjenner å ha stjålet kobber til en verdi av 545.000 kroner fra Teknikk AS i Farsund 11. eller 12. september.

En annen 28-åring fra Serbia er siket for de samme forholdene, men nekter for å ha vært med på tyveriene.

— Politiet mener at vi har bevis for at begge har vært med på disse straffbare handlingene. En rekke forskjellige forhold taler for dette, blant annet bilene som er brukt og bevegelsene til kjøretøyene. Ytterligere to personer er også pågrepet og sitter i varetekt i Telemark. Det er etablert en egen etterforskningsgruppe som har ansvaret for disse kobbertyveriene. Vårt problem er at vi bare får innhentet teledata seks måneder tilbake i tid. Hadde politiet hatt en bedre tilgang til teledata, kunne vi helt sikkert oppklart flere slike straffbare forhold, også knyttet til de fire siktede serberne, sier politiadvokat Aleksandersen.