KRISTIANSAND : To unge kristiansandere på 17 og 18 sitter nå fengslet i påvente av avhør etter at de havnet i bråk og slagsmål og skadet to voksne menn i natt.

Bruduljen oppsto i krysset mellom Markens gate og Tollbodgata, og i de første meldingene til politiet var ord som knivstikking brukt.

– Det viser seg at en person har fått risp i magen og i ansiktet med en skarp gjenstand, opplyser operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Skadet med kniv

Konflikten, som utspant seg i krysset utenfor 7-11 og Deli de Luca, skal ha tilspisset seg like før klokken 04.00 natt til lørdag.

— Én person har blitt skadet ved bruk av kniv, og en annen person er også skadet, sier politijurist Cecilie Pedersen Hille ved Agder politidistrikt.

Gjerningsmennene stakk fra stedet etter voldsepisoden.

- Kjente de hverandre fra før, mistenkte og de fornærmede?

— Det er ikke noe som tyder på det, men nå skal vitner avhøres i dag og i morgen formiddag, og det er veldig vanskelig å si eksakt hva som har skjedd, sier Hille.

Skaller ned politimann

Vitneforklaringer og beskrivelser ledet politiet til en navngitt 17-åring som skal ha dratt hjem til egen bopel.

– Jourhavende politijurist ga ordre om pågripelse av personen, men da politiet dukket opp hjemme hos ham, ble det et kraftig basketak. En politistudent blir skallet ned, knekker nesa og deler av en tann, forklarer Kvitne.

Den 17 år gamle kristiansanderen ble til slutt pågrepet, og er nå siktet for legemsbeskadigelse og vold av offentlig tjenestemann. En 18 år gammel person som skal ha vært involvert i bråket, blir også innbrakt til arresten.

- Begge de to pågrepne i saken, henholdsvis en 17 år gammel kristiansander og en 18-åring, er mistenkt for begge forholdene, sier politijurist Cecilie Pedersen Hille ved Agder politidistrikt.

- Har dere beslaglagt kniven?

— Vi har foretatt beslag i saken, ja.

- Disse to som er innbrakt, hvem er de?

— De er kjent av politiet fra før, sier Hille.

Til legevakt

– Politistudenten ble kjørt til legevakt og er inntil videre satt ut av tjeneste, opplyser operasjonslederen.

Fornærmede som ble rispet i magen og ansikt ble også sendt til legevakt for sjekk, men senere dimittert.

Hendelsen ble loggført hos politiet klokken 03.54