KRISTIANSAND: Organisasjonen JLOB var tre år samme dag som du fylte førti. Hvordan føltes det? — Det føles fantastisk at jeg endelig har funnet min plass i forhold til det jeg skal jobbe med. Til tross for mange år med sykdom, føler jeg meg som verdens lykkeligste 40-åring. For jeg kjenner det gode i å jobbe med det jeg brenner for.

Hva er bakgrunnen for ditt engasjement? - Innfallsporten er at jeg har levd med et barn som jeg visste kom til å dø og som døde som 17-åring. Jo mer jeg nå har lært om barnepalliasjon (lindrende omsorg rettet mot barn, red. anm.), dess mer har jeg forstått hvilke sår vi som familie med et alvorlig sykt barn er påført. Og jo mer har jeg sett skal til for å løse disse utfordringene i fremtiden. Jeg brenner for at vi skal ta tak i den naturlige død i vårt samfunn. Vi har kommet langt innen medisinsk teknologi. Til tross for dette, vil mennesker komme til å dø. Det må vi og helsevesenet forholde oss til. Drømmen min er et barnehospice (hjem for kronisk syke eller døende pasienter, red. anm.)

Hvor mye tid tar dette arbeidet? - Det ligger en enorm innsats bak disse tre årene. Nesten 24 timer, sju dager i uka. Men jeg vet at det vil generere arbeidsplasser. Målet er at jeg skal jobbe fulltid. I dag har jeg 25 %-stilling som faglig rådgiver i Bærum kommune. I tillegg jobber jeg noe for Helsedirektoratet.

Hva gjør du på fritiden? - Livet mitt består av organisasjonen, familie og venner.

Du er teolog og har tatt helsefag? - Jeg hadde en drøm om å bli sykehusprest. Nå får jeg gjort mye av det jeg vil i JLOB. Det handler om å se hele mennesket. Jeg forkynner ikke evangeliet men et budskap om alvorlig syke barn.

Hva studerer du? - Jeg har tatt en modul i et masterstudium på pediatrisk palliasjon i Cardiff i England. Det er ikke noe utdanninstilbud innen dette i Norge. Drømmen er å få en doktorgrad innen jeg fyller femti.

Hvor kommer du fra? - Jeg er halvt nordlending, halvt søramerikansk og født på Trinidad. Faren min var fra Mosjøen dit vi flyttet da jeg var tre år. Jeg kom til Kristiansand i 2000, og det er sannsynligvis her jeg blir boende.

Hvordan vil du beskrive deg selv? - Superenergisk og livsnyter. Jeg vet å ta time out for å nyte god mat og et glass rødvin. Jeg elsker å være sosial og treffe nye mennesker. Har også hørt at jeg er en gründer. Føler jeg aldri har vært mer energisk, enn nå når jeg runder førti, på tross av alt jeg har opplevd.