SØGNE: — Hvordan havnet du i administrasjonen i Søgne kommune?

— Jeg er lærer av utdannelse, men har jobbet mange år som it-rådgiver på sykehuset. For et år siden begynte jeg som arkivleder i kommunen. Da hadde jeg stått mange nok år i kø, som bosatt i Søgne og med jobb i byen.

Fra Vigmostad

— Du er innflytter?

— Jeg er opprinnelig fra Vigmostad i Lindesnes. Som bosted var Søgne et naturlig kompromiss mellom min daværende kone og meg, siden hun jobbet i Mandal og jeg i Kristiansand.

Finne biblioteksjef

— Du er rykende fersk i jobben som leder for arkiv, bibliotek og servicetorg?

— I forbindelse med ombyggingen av rådhuset, har vi valgt å slå sammen bibliotek og servicetorg. Det ble naturlig ettersom vi skal ha felles skranke, og de ansatte vil overlappe hverandre.

— Nå er din fremste oppgave å jakte på ny biblioteksjef?

— Vi regner med å være inne i de nye lokalene før jul, og skulle gjerne hatt en sjef på plass til åpningen. Nå skjer det trolig ikke før utpå nyåret. Men vi har mange dyktige ansatte og vil få i gang et bra bibliotek og et godt tilbud.

Fremtidsrettet

— Hva slags bibliotek vil Søgnes befolkning få?

— Et fremtidsrettet bibliotek, som er fleksibelt og tilpasningsdyktig. Vi har 600 kvadratmeter å boltre oss på. Vi propper det ikke med bøker, i forbindelse med flytteprosessen tok vi en skikkelig opprydning.

— Nå som alt skal digitaliseres, lever vel biblioteket på lånt tid?

— Det er vanskelig å peke ut framtiden, og det er klart vi har noen utfordringer fremover. Skjønt – bøkene lever videre i beste velgående i lang tid. Vi skrur ikke hyllene fast i gulvet. Det gjør oss fleksible overfor endringer.

Samlingssted

— Blir det et slags minikulturhus på Tangvall?

— Det kan du godt si. Vi har jo en veldig sentral plassering, midt i hjertet av sentrum. Vi har et godt samarbeid med kulturetaten. Prestegården er etablert som kultursted, og vi skal utfylle hverandre. Vi har et åpent atrium med 150 stoler som kan settes ut, og ser for oss minikonserter og bokpresentasjoner som en del av tilbudet. Her er vi veldig åpne for innspill fra publikum. Vi ønsker å skape et bibliotek med liv og røre.

— Det høres litt bråkete ut. Skal ikke biblioteket være et stille sted?

— Det skal være et samlingssted, med rom for begge deler. Barna får en egen fløy, med gode muligheter for lek. Da kan vi ikke gå rundt og hysje på dem.