marihuanaplantasje3.jpg Foto: Politiet
marihuanaplantasje4.jpg Foto: Politiet
marihuanaplantasje1.jpg Foto: Politiet
marihuanaplantasje5.jpg Foto: Politiet
marihuanaplantasje6.jpg Foto: Politiet
marihuanaplantasje7.jpg Foto: Politiet

KRISTIANSAND: Politiet slo til mot eneboligen nord for Kristiansand 18. november i fjor. De tre som først ble arrestert var huseieren (42), "gartneren" (32) og en kvinnelig venn av huseieren. Senere ble tre personer i alderen 31 til 52 år arrestert.

Alle de involverte i saken har vietnamesisk opprinnelse. Tiltalen omfatter fire personer.

I kjelleren på Mosby møtte politifolkene et produksjonslokale som minnet mer om en plantasje. Fremstillingen av cannabis framstod som meget avansert. Ifølge tiltalen fant politiet hele 605 cannabisplanter inneholdende det narkotiske virkestoffet THC. Plantematerialet veide i tørket tilstand 9,1 kilo.

Tiltalen omfatter totalt fire poster som til sammen utgjør over 48 kilo cannabisplanter. Politiet mener produksjonen har foregått helt siden høsten 2007. I avhør ga de siktede en svært varierende forklaring om sin befatning med produksjonen i bolighuset.

I tillegg til å måtte svare for den omfattende cannabisproduksjonen, er mennene tiltalt for å ha stjålet store mengder strøm av Agder Energi. I henhold til tiltalen ber politiet mennene betale 527.000 kroner i erstatning til strømleverandøren.Påtalemyndigheten vil også be retten om at mennene skal betale tilbake fortjeneste på hasjsalget, begrenset oppad til 500.000 kroner.

Politiet har tidligere uttalt til Fædrelandsvennen at de mener cannabisen er blitt omsatt i Østlandsområdet. Politiet har også avdekket at det er gjort store pengetransaksjoner fra de involverte til utlandet.