KRISTIANSAND: Et leserbrev Vidar Kleppe skrev i Fædrelandsvennen onsdag 13. juli, har fått ordfører Per Sigurd Sørensen til å reagere i sin offisielle ordfører-blogg. Her får Kleppe sitt pass påskrevet for manglende seriøsitet og troverdighet. Sørensen skriver også om sin politikerkollega at han har et nokså lettvint forhold til lover og regler.

— Men vi vet jo av erfaring, at hensikten med hans aktivitet i bystyret, ikke er å gjennomføre politikk, men å få overskrifter og oppmerksomhet, skriver ordføreren i bloggen.

Det er ikke første gang ordføreren gyver løs på Kleppe med verbalt skyts.

LES OGSÅ: Ordføreren lei av Kleppes mas

LES OGSÅ: Truet med å suspendere Kleppe

Ikke politisk kraft

Konfrontert med bloggen skyter Vidar Kleppe tilbake:

— Ordføreren i Kristiansand har ikke politisk kraft lenger. Han er på hell. Det er godt han gir seg etter en periode. Han holdt ikke løftene han gikk til valg på. Eiendomsskatten han skulle fjerne, den har økt. Den kommunale gjelden han skulle få kontroll på har økt. Lovpålagte oppgaver blir ikke fulgt opp. Og når det gjelder tiggingen som denne saken handler om, så har justisminister Storberget sagt at det er tolkningsmuligheter. Derfor mener jeg det er på tide å utfordre Stortinget og regjering, og ta det inn i politivedtektene, for her er det snakk om organisert og aggressiv tigging. Jeg tror ikke slike politivedtekter vil bli overprøvet. Jeg skulle likt å se den justisminister som går imot at det skal være anledning til å bortvise aggressive tiggere, sier Kleppe.

Ikke personlig

Vidar Kleppe avviser at det er noe personlig nag i debattene mellom ham og ordføreren.

— Nei, han er en hyggelig person privat. Han og jeg snakker greit sammen. Men jeg ser på meg selv som en ombudsmann for velgerne. Han tar ikke det så nøye. Sånn sett er det ingen stor sorg når han trekker seg. Han har ikke levert varene. Men jeg har nok vært en utfordring for ham, sier Kleppe, og viser til sine 70 interpellasjoner om stort og smått over de siste fire årene.

Ordfører Per Sigurd Sørensen har ikke vært tilgjengelig for kommentar til bloggen. Han har tidligere fått kritikk for måten har ordlegger seg i bloggen.

LES OGSÅ: Ordførerens blogg fikk refs i bystyret

Gjennomslag

- Ordføreren skriver at du ikke skal gjennomføre politikk, men skaffe deg oppmerksomhet?

— Som sagt, jeg tror byen skal være glad han gir seg etter en periode. Jeg har altså fått gjennomslag for å fryse politikernes lønninger, at det skal gis erstatning til barnevernsbarn, jeg fikk stoppet økningen på egenbetaling på hjemmetjenester, jeg tok initiativ til granskingen av havnevesenet, og jeg fikk gjennomslag for bygging av speedwaybane, og jeg har fått utredet fritak for bomavgift og kartlagt radonfaren og utbedringsmuligheter. Bare for å ha nevnt noe. Jeg kan stå for dette overfor mine velgere.

— Sørensen har fra første stund, etter at han inngikk alliansen med Arbeiderpartiet, gjort en dårlig jobb for Høyre. Han har brutt sine valgløfter. Det var godt han trakk seg før velgerne ga ham fyken, sier Kleppe.