KRISTIANSAND: Brannmannskaper fra Kristiansand og Søgne, ambulanse, politi og to enheter fra Securitas rykket ut etter at brannalarmen gikk ved bryggeriet.

Omfanget av brannen er uklar, men det skal ikke ha blitt observert åpen flamme utendørs.

Ifølge produkssjonssjef Øysteibn Føreland ved Christianssands Bryggeri vil produksjonen gå som planlagt denne uken.

— Ja, dette skal ikke påvirke produksjonen vår, sier han til fvn.no.

Føreland opplyser at brannen startet i loftet over bryggeriets hovedlaboratoriet.

Brann i to etasjer

— Vi fikk melding klokka 23.27 fra 110-sentralen om at de var på vei til en rød melder (red. anm: automatisk utløst brannalarm). Det viste seg å være en ulmebrann i 3. og 4. etasje i et driftsbygg mellom laboratorium og maltloftet, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Bygget hvor det brenner inneholder blant annet kontorer og laboratorium. Brannvesenets mannskaper har vært gjennom flere av etasjene i bygningen og lysstrålene fra mannskapenes lommelykter sveiper utover området utenfor fabrikken.

Uklart skadeomfang

— Det skal visstnok også ha vært brann i et tak. Klokka 00.08 meldte brannvesenet at de hadde tålelig kontroll over brannen. Det er litt uklart skadeomfang, sier Osaland.

Ifølge politiet skal det ha vært mye røyk, men lite flammer på stedet.

Ifølge operasjonsleder Jon Kvitne er det trolig en teknisk feil i en vifte i taket som er årsak til brannen. Han opplyser om at krimteknikere vil foreta undersøkelser på brannstedet i løpet av kort tid.

Brannmannskapene på vakt i Kristiansand var opptatt med en garasjebrann på Hamresanden da brannalarmen ble utløst ved CB. Klokka 23.05 ble brannmannskapene i Søgne anmodet om å rykke ut til CB, hvor en automatisk brannalarm var blitt utløst.