— Det er rett og slett ikke nok salg i hverdagen til at det går rundt, sier daglig leder Christian Berge Haugen.

Butikken, som selger merkeklær for baby og barn, har holdt til i de tidligere lokalene til Aage Johansen sport siden oktober 2012. Tidligere på dagen torsdag ble det klart at også Moods of Norway legger ned i Kvadraturen, mens to nye butikker åpnes i kjøpesenteret Sandens.

- Ingen dramatikk

Onsdag kveld ble det lagt ut en melding på Facebook-siden om at Bare Barn er besluttet nedlagt.

— Det er ikke noe hyggelig, spesielt ikke når noen mister jobben. Men det er ingen stor dramatikk i dette, og når man driver i denne bransjen må man også være realist, sier Berge Haugen, som også driver en Bare Barn-forretning i gågaten i Mandal.

— Den går veldig bra. Men konkurransen på barneklær i Kristiansand er veldig stor, ikke minst fra de større kjedene, sier den daglige lederen.

Hans familie har drevet i bransjen siden 1964, og butikkene drives i dag av tredje generasjon. Bare Barn-kjeden har eksistert siden 2011, før det het den Reflex.

I alt vil fire-fem ansatte fordelt på to årsverk miste jobben. Opphørssalget startet ved åpningstid torsdag, og når hyllene er tomme, er det slutt.

- God plassering

I januar skrev Fædrelandsvennen at Søstrene Grene la ned, den var plassert rett vis-à-vis Bare Barn i samme gate.

Christian Berge Haugen tror ikke at plasseringen utenfor Markens gate er problematisk med tanke på publikumstilstrømningen.

— Jeg tror plasseringen er god, det er fem meter fra hjørnet og opp, så synligheten er ikke problemet. Det er rett og slett konkurransen innen barneklær i Kristiansand som er for tøff. Synd, men sånn er det, sier Christian Berge Haugen.

Sist Fædrelandsvennen skrev om butikken, var i forbindelse med Handelens dag i fjor sommer, da de kunne glede seg over rekordomsetning.

— Handelens dag er fantastisk, men det er én dag. Uten hverdagsomsetningen går det ikke, konstaterer Berge Haugen.

Fædrelandsvennen har i det siste hatt flere saker om butikker som legger ned, både iKvadraturen og på Sørlandssenteret.