snøstorm.jpg Foto: ADAM IHSE
snø4.jpg Foto: Solum, Stian Lysberg

– Snøværet over Sørlandet ser ikke ut til å ta noen ende. Det blir kanskje mest lett fjon i mindre mengder de tre første dagene, men fra mandag og utover neste uke blir det trolig snakk om mer nedbør. Aller mest snø ser det ut til å komme i perioden onsdag til lørdag i neste uke, sier statsmeteorolog Mariann Foss.

Usikkert hvor mye

Hvor store snømengder det kan bli snakk om i kommende uke er det ifølge Mariann Foss vanskelig å si, men det ser i alle fall ut til å bli nok til at det fortsatt skal være gode forhold i skiløypene i landsdelen. Hvorvidt det vil bli nye runder med trailerkaos på E 39 er det bare tiden som vil vise.

– Det blir nok ikke så mye nedbør nå på fredag, lørdag og søndag, men til uka ser det ut til å komme mer. Hvor mye er det vanskelig å si så mye om på langtidsvarselet, sier Mariann Foss.

Ifølge langtidsvarselet til yr.no, sent torsdag kveld, vil det fra fredag til neste lørdag falle 41 millimeter nedbør i Kristiansand. Alt vil komme som snø.

Uendret temperatur

– Temperaturen på Sørlandet ser ut til å bli uforandret i dagene framover. Det ser ut til å bli rundt null eller minus én helt ute ved kysten, og fire til fem minusgrader lengre inn i landet. Til uka kan temperaturen i perioder bli litt høyere, sier Mariann Foss.

Det vil fortsatt bli vindfullt på sørlandskysten, men da først og fremst i Vest-Agder. I helga melder Meteorologisk institutt om periodevis stiv kuling ved kysten vest for Oksøy. Det kan bli tilsvarende vindstyrke i fjellet, men ellers på Sørlandet blir det bare bris. Vindretningen vil som de siste dagene bli øst— og sørøstlig.