To bygårder sto i full fyr i Stavanger sentrum. Foto: Jon Ingemundsen

— Det første vi må gjøre er å finne et nytt sted å bo, for vi har ikke noe hjem lenger, sier Bogdan Latipov.

Seks personer bodde i huset som brant i Stavanger sentrum. De er nå innlosjert på hotell.

— Akkurat nå skal vi ut å kjøpe tannbørster og slikt. Vi har mistet alt. Jeg har klærne jeg går i, førerkortet og mobilen. Det er det eneste, forteller Bogdan Latipov.

Alt er utbrent

Han og kameraten Kenneth Medema, opprinnelig fra Arendal, var ved branntomten i Verksgata 31 i 22-tiden onsdag.

To bygårder sto i full fyr i Stavanger sentrum. Foto: Jon Ingemundsen

— De holder på å slokke ennå, og ingen får komme inn før tekniske undersøkelser er gjort. Men leilighetene er fullstendig utbrent og svart. Det er ingenting igjen, forteller Latipov.

Mistet familiegjenstander

- Hvordan har du det nå?

— Det har vært en lang dag. Det er materielle ting som er gått tapt, og noe av det er slikt jeg har samlet opp gjennom årene. Noen diplomer og priser fra kickboksing, pluss diverse familiegjenstander og bilder, forteller Latipov. Han kommer fra Russland, men har bodd i Norge i 14 år.

- Hva gjør dere videre nå?

— Det blir spennende å se hva forsikringen dekker, og om det i hele tatt finnes noe å redde ut fra leiligheten. Nå er det bare å begynne på nytt igjen. Det er litt uvirkelig, sier han.

- Jeg trodde han tøyset

Huseier Odd Sven Kristoffersen kom til stedet en halv time etter brannen. Da var han på vei til Ølberg for å klippe en plen, men ble oppringt av bankmannen sin.

— Jeg trodde han tøyset med meg. Det var en trist beskjed å få og ikke kjekt, sier Kristoffersen.

Betalte 100.000 i bot

— Så vidt jeg har fått med meg har det ikke vært noen inne i huset, og det bodde ingen i bygget. Den ene delen av bygget ble brukt til kontor og lager der det også ble oppbevart papir, forteller Odd Sven Kristoffersen, som har eid bygget i cirka 10 år.

Han forteller at han kjøpte huset slik det var, og da var det flere leiligheter i huset. Med en gang han fikk greie på at leilighetene ikke var godkjent, så ryddet han opp, sier han.

— Beboerne flyttet ut dagen etter at vi fikk meldingen om at det var ulovlig, sier Kristoffersen.

— Jeg ordnet opp og betalteboten jeg fikk på 100.000 kroner. Og jeg fikset nye leiligheter til dem som bodde der. Det var seks-sju stykker, forteller Kristoffersen.

Beboere på hotell

- Fortsatt er det personer som står oppført med adresse Verksgata 31. Hvordan forklarer du det?

— Jeg har fått godkjent to leiligheter bak i bygget. Der bor det til sammen seks personer - fire fra Polen og to nordmenn.

— Leilighetene var i orden. Jeg har ordnet med brannslukking, brannvarslere og alt, og har en veldig god dialog med brannvesenet, sier Kristoffersen.

Beboerne som bodde i de godkjente leilighetene har huseieren nå innlosjert på hotell.

— Nå håper jeg at alle forsikringer er i orden, men mest av alt er jeg veldig glad for at det ikke gikk liv tapt. Det var et utrivelig syn og en forferdelig brann, sier han.