Ei 11 år gammel jente ble torsdag kveld påkjørt da hun syklet ut i Høvågveien øst for Kristiansand.

Sykkelulykke1.jpg Foto: Tormod Flem Vegge

— Hun kom syklende ut fra Sukkestøl, og bilføreren kom kjørende på Høvågveien fra sentrum. Så gikk det galt. Det ser ut som det har vært en kraftig smell, sier politibetjent John Smiseth til Fædrelandsvennen.

Jenta kom syklende ut fra Sukkevann, fra denne sidevein, da hun ble truffet av golfen på Høvågveien. Foto: Tormod Flem Vegge

Ved midnatt opplyser Sørlandet sykehus at jenta er moderat skadet .

Knuste frontruten

Skadeomfanget er foreløpig uklart. Jenta skal ha blitt truffet av bilens front. Hun ble deretter kastet opp i luften og traff frontruten, som ble knust i sammenstøtet.

Syklisten ble brakt til sykehus med ambulanse etter at hun ble påkørt på Høvågveien i Kristiansand torsdag kveld. Foto: Tormod Flem Vegge

Jenta er kjørt med ambulanse til Sørlandet sykehus i Kristiansand. Luftambulansen ble rekvirert, og kom til stedet med lege som ble med til sykehuset i ambulansen.

— Hun var bevisstløs, men kom etter hvert til seg selv, sier politets innsatsleder Kjell Iveland.

Flere tekniske undersøkelser

Ulykkesbilen sto i lang tid på ulykkesstedet, mens politiet dirigerte trafikken i påvente av at krimteknikere skulle undersøke stedet.

— Bilen er nå tauet bort, og tekniske undersøkelser på stedet er avsluttet. Bilen vil bli gjenstand for videre tekniske undersøkelser. De involverte vil bli innkalt for nye avhør, opplyser Geir Andersen, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, ved 22-tiden.

Beslag av førerkort

Det var en kvinne som kjørte personbilen. Det er tatt midlertidig beslag i bilførers førerkort, og det er rutinemessig tatt blodprøve av henne.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 19.09.