Tor Arnfinn Homme fra Kristiansand og omegn skytterlag var suveren i nordisk mesterskap i baneskyting i Østfold fredag ettermiddag. Han vant med tre poeng foran Tor Harald Lund fra Søgne.

-Det var godt. Jeg hadde skive 1 i fjor også. Det taklet jeg ikke og skjøt med bort. Denne gangen holdt det helt inn, sier 34-åringen fra Kristiansand.

-Jeg synes denne finalen var tung. Det dunket noe forferdelig i pulsen. Det var heit på standplass, men det hjalp litt med gode skyttere ved siden av meg, sier Homme, som vant 25-.skudden og hadde to poeng å gå på før de siste ti skuddene skulle avfyres. Finalen gikk på kneserien på fem skudd og ble avsluttet med fem enkle skudd stående. Han ledet med to poeng på Tor Harald Lund, og klarte å holde både han og resten av de nordiske skyterne fra livet i en fenomenal solid ståendeskytingen som til slutt gjorde at han vant med tre poeng foran Lund.

-Det er andre gang jeg deltar i nordisk mesterskap, sier Homme, som ikke klarte å skyte seg til en finale i nordisk mesterskap i liggende skyting tidligere på dagen. Lørdag er det feltskyting med finale og felthurtigskyting som står på programmet.

Norge tapetserte pallen som vanlig, og tredjeplassen gikk til Jan Kåre Moland fra Drangedal.

Nordisk mesterskap fortsetter fredag med feltskyting og felthurtigskyting.