— Det er viktig at det diskuteres hva området skal inneholde i flere tiår framover, sier daglig leder Are Østmo i Lindesnesregionens Næringshage.

Følg FVN Mandal på Facebook, trykk her!

Mandal Handels- og serviceforening, Mandal Industriforening og næringshagen sender denne uka et brev til Mandal kommune og ber om at bystyret skal se på mulighetene for det store området som nå leies av Sjøsanden Feriesenter rett over den berømte stranden.

Her ber de om at politikerne helt fritt tar en debatt på hva området skal brukes til.

- Det bør lages en mulighetsstudie som er bred og inkluderer alle, sier han.

Slik ser campingplassen ut fra luften - midt i Furulunden friluftsområde. Det er et idyllisk sted som alle mandalitter har et forhold til. Foto: Sjøsanden Feriesenter

I 2019 går leietiden ut for campingplassen. Da har feriesenteret leid området av kommunen i 30 år til 400.000 kroner i året.— Det kan godt være det ender med fortsatt campingplass, men man må uansett vurdere nøye før en ny langtidskontrakt lages for området, sier Østmo.

Beste strand

Sjøsanden Feriesenter ligger fantastisk til i Mandal helt kloss inn til Sjøsanden. Stranden har vært kåret til en av landets beste flere ganger.

Campingplass har det vært her i flere tiår, blant annet drevet av Mandalskameratene og Turistkontoret.

Dagens eiere overtok i 1989. Hovedaksjonær er selskapet Pepe utvikling der Per Birkeland er styreleder. Også Elektro Sør eiendom eier en stor andel med 38 prosent.

Campingplassen er meget god butikk for aksjonærene. Overskuddet i 2012 var 1,3 millioner kroner. Året før 1,8 millioner kroner.

Ingen tanker

— Jeg har ingen tanker om framtiden til Sjøsanden Feriesenter nå. Det er det alt for tidlig å ta stilling til, sier Birkeland selv om utspillet fra næringslivet.

Han vil ikke si om han er skuffet over at de i det hele tatt ønsker en debatt om området. - Nei, det ønsker jeg ikke å kommentere. Men dersom det er slik at man nå står foran en politisk debatt om stedet håper jeg den foregår ryddig, sier Birkeland.

Det kan ordfører Tore Askildsen forsikre.

Vi skal forholde oss ryddig overfor leietakerne av området

— Ja, vi skal forholde oss ryddig overfor leietakerne av området. Vi har god tid på oss til en prosess fram til neste leieperiode, sier Askildsen.

Selv synes han det er vanskelig å tenke seg noe annet enn fortsatt campingplass her.

— Men næringslivet ønsker en debatt i bystyret, så det skal vi ta, sier han.

Askildsen sier at det uansett er svært viktig fortsatt å ta vare på det unike ved Sjøsanden og Furulunden.

Verdifullt område

Venstres gruppeleder Stein Inge Dahn synes det er helt greit at man har en debatt om Sjøsanden-området og videre drift av campingen.

Det er et enormt verdifullt område på alle vis

— Det er et enormt verdifullt område på alle vis. Det er en naturperle vi skal ta vare på, sier han.

Han mener campingplassen bidrar til å gjøre naturen tilgjengelig for folk, og at heller ikke han ser for seg ikke å la driften fortsette om de selv ønsker det.

Ingen kritikk

Are Østmo forsikrer at innspillet overhodet ikke er ment som noen kritikk av feriesenteret.

— Nei, de har drevet dette stedet utrolig flott og seriøst. Campingen tiltrekker seg store mengder gjester til glede for Mandal. Men fordi dette er byens perle må vi etter tretti år stoppe litt opp å ta oss tid til en grundig diskusjon på hva vi ønsker med dette fantastiske området de tretti neste, sier Østmo.